"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kadrioru pargi Jaapani aed ärkas talvepuhkuselt (0)
22. märts 2024
Kadrioru pargi Jaapani aed. Fotod: Sven Zacek

Reedel, 22. märtsil avati jälle külastajatele Kadrioru pargis Jaapani aed, mis oli sügise lõpust kuni tänaseni talvepuhkusel. Nüüd on kõik Jaapani aia teed jälle avatud ja võimalik on minna sinna mõtisklema, jalutama ning võtma aeg maha ja olema koos looduse ja iseendaga.

Jaapani aeda tasub uudistama minna ka kevadilu pärast. Seal on oma oranžid õied avanud kevadekuulutaja värd-nõiapuu ehk Hamamelis. Sellel lehtpuulisel taimel Hamamelidaceae perekonnast on mitmeid liike, mis esinevad peamiselt Aasias ja Põhja-Ameerikas. Hamamelis on tuntud oma varajase õitsemise poolest, olles üks esimesi kevadisi õitsejaid. Tema õied on väikesed, kollased või oranžid ning ilmuvad enne lehtede puhkemist, luues parkides ja aedades õrna ja lõhnava õiteilu.

Jaapani aias kulgetakse rahulikult, ei lärmata, spordita, sõideta jalgrattaga ega jalutata lemmikloomi. See väike roheluse ja rahu oaas keset linna on koht, kus saab hetkeks unustada linnaelu kiiruse ja muremõtted ning lasta ennast viia idamaiste aedade maagilisse maailma. See on paik, kus saab täiel rinnal nautida kevadpäeva võlusid ning laadida ennast energiaga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.