"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
LISATUD VIDEO. Tallinna linnavolikogu avaldas umbusaldust linnapea Mihhail Kõlvartile (8)
26. märts 2024
Volikogu avaldas umbusaldust linnapea Mihhail Kõlvartile. Foto: Ilja Matusihis

Tallinna linnavolikogu nelja opositsioonierakonna ettepanek avaldada umbusaldust Tallinna linnapeale Mihhail Kõlvartile kogus piisavalt poolthääli, kui umbusaldusega liitusid ka sotsiaaldemokraadid. Umbusalduse poolt hääletas 41, ei osalenud 2 kohal olnud volikogulast.

Täna toimunud linnavolikogu erakorralise istungi päevakorra ainsa punktina arutati umbusaldusavaldust linnapea Mihhail Kõlvartile, mille esitasid eelmise nädala neljapäeval Reformierakonna, Eesti 200, Isamaa ja EKRE fraktsioonide liikmed.

Umbusaldusavaldus õnnestus, kuna volikogu 79 liikmest umbusaldas linnapead 41 linnavolikogu liiget. Selleks, et umbusaldus leiaks toetust, on vaja vähemalt 40 linnavolikogu liikme poolthäält.

Volikogu valis kohe ka linnapea asendaja, kelleks sai 40 häälega sotsiaaldemokraat Madle Lippus.

Istungi alguses oli oma kohaloleku registreerinud 43 saadikut, EKRE saadikutest polnud kohal kolm ehk Urmas Reitelmanni, Ivan Makarovit ja Raivo Põhjakivi.

37 Tallinna linnavolikogu liiget andsid Kõlvarti umbusalduse üle eelmise neljapäeva istungil. Lisaks nelja opositsioonifraktsiooni liikmetele andsid allkirja avaldusele ka fraktsioonitud Tõnis Mölder ja Taavi Aas ning ka Keskerakonna fraktsiooni liige Igor Gräzin.

Koalitsioonil ehk Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide liidul on volikogus praegu 43 kohta, kuid nende liikmete hulka kuulub ka Gräzin. Opositsiooni kuuluvad Reformierakond, Isamaa, Eesti 200 ja EKRE.

Kommentaarid (8)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Maarjaliis
26. märts 2024 14:44
Pealinna leht...pillid kotti.
Hooja Skansen Hanken
26. märts 2024 10:24
Sellest ajastulisest pöördepunktist tulebki võimalikult palju välja pigistada. Saab kasutada umbusaldajate põhilist etteheidet keskerakondliku toiduahela likvideerimiseks. Haridusamet likvideerida, miks peab dubleerima haridusministeeriumi tööd. Venekeelsed lasteaiad ja koolid lõpetada, õpilased kõik kokku munitsipaalkoolides ja eelkooli hariduses. Munitsipaalmeditsiin lõpetada, sest see on riigi rida. Munitsipaalpolitsei lõpetada, see on riigi ülesanne. Need on mõned näited. Tõepoolest saab pealinna toiduahelas paarkümmend tuhat kohta kaotada. Raha suunata avalike teenuste turult hanke korras sisse ostmisele. Ka arvepidamise teenuste saajate kohta saab riigi registrite andmete alusel turult hankena sisse osta. Samas võiks Tallinn ära teha hooldusteenuse standardite väljatöötamise ning kehtestamise pealinnas, sest riik pole sellega seni toime tulnud.
Märkus
26. märts 2024 10:45
Ühe, ehk isegi olulisima asja oled unustanud, nimelt kindlasti tuleb alustada laiaulatusliku linnavara ja -ettevõtete erastamisega. See töö, mis 17 aastat tagasi kahjuks pooleli jäi, peab nüüd kindlasti jätkuma, sest linnas on ikka veel kohutavalt palju nänni, mis lausa ootab, et keegi selle nii otseses kui piltlikus mõttes oma räästa alla varjule võtaks!
Kodanik
26. märts 2024 12:19
Tallinna valitsus toimib väga hea. See, et kellelegi ei meeldi nn. "vene võim", on teine asi. Müüdist "turg rullib effektiivselt" kõik said aru kohe, kui tuli energia vaba turg. Loodan, et pealinn rahulikult elab selle perioodi üle ja järgmise aasta KOV valimistel Kõlvart tuleb linnapea kohale tagasi.
ei keegi
26. märts 2024 09:40
kohtuotsus ettekäändeks ja venepärase nimega linnapea auti – kuidas head juhust siis kasutamata jätta!
Arvamus
26. märts 2024 08:57
Ilmselt lähevad nüüd peagi sulgemisele ka Pealinna leht ja portaal, kui väidetult keskerakondliku propaganda viimased kantsid. Ülejäänutel, kui EKRE ehk välja arvata, propagandavahenditest ju kunagi puudust pole olnud ja nende dubleerimine tekitab vaid liigset segadust ning vääriti mõistmist.
Kodanik
26. märts 2024 12:30
Huvitav mille alusel põhineb teie väide, et "Pealinn" on KE propaganda vahend? Leht on asjakohane ja elanikele abiks.
Arvamus
26. märts 2024 12:46
Kodanik, ma ju ütlesin, et "väidetult", mitte et mina isiklikult nii väidaks. Ning, et mul oma kommentaari postitades ka suuresti õigus oli ja ilmselt nii need asjad ka lähevad nagu ennustasin, kinnitab kasvõi kaudselt ka hr. Ossinovski oma tänases sõnavõtus ERR-is (https://www.err.ee/1609294008/ossinovski-tallinna-linnameediat-pole-sellises-mahus-vaja).

Seotud artiklid