"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Tallinna Linnatransport hoiatab Facebookis tegutsevate libakontode eest (0)
26. märts 2024
Facebookis levivad Tallinna linnatranspordi libakontod. Kuvatõmmis

Petturid on leiutanud uue viisi rahateenimiseks. Facebookis tiirleb lehekülg, mis reklaamib Tallinna rohelist ühiskaarti. 2.35 euro eest lubatakse 3 kuuks tasuta sõitu. Tekst on kirjutatud vigases eesti keeles.

Mitu libakontot püüavad jätta mulje, et tegemist on Tallinna Linnatranspordi ametliku kontoga. Tallinna Linnatransport aga ei korralda selliseid kampaaniaid ega müü Ühiskaarte.

“Kahjuks on petturid jõudnud sellisele tasemele, kus nad tellivad Facebookist tasulist reklaami ehk tahes-tahtmata tasulise reklaami tõttu tulevad rämpspostitused ette. On kahtlased viited, mis ei ole ei Tallinna Linnatranspordi ega ühegi teise transpordiettevõttega seotud,” ütles Tallinna Linnatranspordi projektijuht Mark Kitajev.

“Selle kaudu üritatakse suunata inimesi libalehele, saada sealt pangaandmed ja pangakontolt olemasolevad summad välja pumbata,” ütles Lääne-Harju politseijaoskonna veebipolitseinik Pavel Prokopenko. Tallinna Linnatranspordil on ka endal Facebooki konto, sellel on 9500 jälgijat. Tallinna kodulehel on info Ühiskaardi kasutamise kohta.

“Esmalt tuleb vajutada “report” nuppu, et teavitada Facebooki või muud sotsiaalmeedia võrgustikku, kus parajasti petuskeem on, mis mainib, et tegemist on petuskeemiga,” sõnas Prokopenko.

Olge tähelepanelikud ja ärge klikkige libakontode alt levivatel linkidel või mis veel hullem, ärge sisestage oma pangaandmeid kahtlastele veebilehtedele.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid