"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Koer oli ketiga poe juures kinni seotud ja ootas omanikku üle nelja tunni (0)
28. märts 2024
Koer ootas poe juures omanikku neli tundi. Kuvatõmmis

Oma lemmuikut ei tohiks jätta tundideks avalikku linnaruumi üksi, see mõjub halvasti koera tervisele ja psüühikale ning on vastuolus Tallinna lemmiklooma pidamise reeglitega. Selline lugu juhtus hiljuti ühe toidupoe juures, kus koer oli enam kui neljaks tunniks omanikku ootama jäetud.

16. märtsi õhtul kell 20.14 andis murelik linlane Tallinna munitsipaalpolitseile teada, et Sütiste tee 28 Maxima poe esise sissepääsu kõrval on õnnetu omanikuta koer. Loom oli kinni seotud jalutusrihmaga poe ees oleva metallist toru külge ja veetis seal nukralt üle nelja tunni.

“Õnneks on koera tervisega praegu kõik hästi, küll aga üldises plaanis on see koerale traumeeriv, sest ta on võõras kohas, palju inimesi käib mööda, võib olla hülgamistunne ja koera vaimsele tervisele ei mõju hästi,” ütles Tallinna lemmikloomade heaolu spetsialist Hellika Landsmann.

Iga kuu tuleb teateid sellest, et taas on koer kuhugi ilma omanikuta ripakile jäetud, olgu siis kaupluse ette või lihtsalt mõne tänavaposti külge. Tallinna kasside ja koerte pidamise eeskirja järgi tohib koera jätta suukorviga ja lahtipääsemist välistaval viisil jalutusrihmaga kinnitatult hoone juurde mõistlikuks ajaks, mil loomapidaja viibib ka ise selles hoones, kui seejuures ei ohustata avalikku korda, inimesi, liiklust ega koera tervist.

“Kindlasti ei ole mõistlik aeg kuumal suvepäeval lauspäikese käes isegi 15 minutit või suurte külmakraadidega, kui koer peab lumetormi käes ootama,” ütles Varjupaikade MTÜ kommunikatsiooni- ja annetuste kogumise juht Anni Anete Mõisamaa.

“Ei ole mõtet koera kaasa võtta, panna ta kuhugi kinni, see võib olla oht talle või teistele koertele, sest koer võib rihma läbi närida või võib olla ka mõni pahatahtlik inimene, kes midagi selle koeraga teeb. On äärmiselt vastutustundetu teda niimoodi sinna jätta,” ütles Landsmann.

Miks aga koeri pahatihti järelevalveta jäetakse? Põhjuseid on erinevaid.

“Üks kord inimene ütles, et unustas, ei tea, mis täpsemalt juhtus, aga ta oli unustanud koera sinna ja on olnud juhuseid, kus alkoholijoobes inimesed on jätnud koerad poe ette ja ise minema kõndinud,” ütles Mõisamaa.

Kui juhtute nägema pikemaks ajaks üksi jäetud koera kas poe juures või kustahes mujal, palutakse sellest kindlasti Tallinna munitsipaalpolitseile teada anda.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.