"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
KEERA KELLA! Pühapäeva öösel läks Eesti üle suveajale (3)
29. märts 2024
Laupäeva öösel vastu pühapäeva tuleb kella keerata. Foto: Pixabay

Pühapäeval, 31. märtsil kell 3 tuli kellaosutid nihutada ühe tunni võrra edasi.

Suveajale lähevad üle kõik Euroopa Liidu liikmesriigid, kuna siseturu ühtse toimimise huvides kehtib kogu Euroopa Liidus ühine kuupäev ja kellaaeg suveaja alguse ja lõpu kohta.

Talveaeg algab taas oktoobrikuu viimasel pühapäeval kell 4 ning siis nihutatakse kellaosutid ühe tunni võrra tagasi.

Märksõnad:
Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

...........kuna siseturu ühtse toimimise huvides kehtib kogu Euroopa Liidus ühine kuupäev ja kellaaeg suveaja alguse ja lõpu kohta.
1. apr. 2024 04:44
Povilaitis - loetle nüüd kõik need Euroopa riigid , kel on ühine kellaaeg kuni sügiseni ? Mul on tunne, et olete oma kirjutisega kiivas. Või millegi muuga.... Pariisis, Poolas, Saksa, Itaalia, Rootsi, Taani,Norra, on -1 tund; Ukraina, Läti, Leedu, Rumeenia,Soome, on ja oli enne meiega sama; Inglismaa on -2 tundi jne. Milles kokkuhoid , et tõused varem ja pead kasutama tulesid toas ? :) irw Seega paskrästaste lõbu - juba see nukuteatrist jooksu pannud minister vehib kätega ja räägib , näete lapsed peaksid minema hiljem kooli ja lasteaeda :) - see tähendab - et ca150000 lapsele ei ole seda kellakeeramist vaja ..... ja nende vanematele samuti või töökohtadel. Haigete integreeritute(haridusasutustesse) riik , hakkab tunda andma !
Kae nalja!
31. märts 2024 08:13
Või Eesti läks täna jälle vähemalt lume tulekuni tagasi Moskva ajale! Eks see olegi ju nii nunnu, et oma suure naabriga kui mitte muidu, siis vähemalt ajaliselt ühte jalga käiakse! Mis sellest, et viimane peale taasiseseisvumist sellest vahepeal samuti kasutusele võetud kellakeeramisest kui lihtsalt ühest lollusest kohe loobus, samal ajal kui meil selleks end muidu samuti taasiseseisvunud riigiks pidavas Eestis endiselt selleks vähimatki õigust pole ja kuni pisiasjadeni välja võõraste ja kaugete võimude lollustes peame osalema, millised need siis parasjagu ka poleks.
ei tule meelde kohe - see närvihaige minister, kes pidevalt näpuga näitab ja vehib kätega
30. märts 2024 06:32
Tema väljendas , et lapsed peaksid saama kooli kella 9.00 ks aga millegipärast ei nimetanud ta väga - sõime- või lasteaia kohti. Kas need lapsed tahaksid ikka kella 9.00 ks minna ja kuidas siis vanemad oma töökohtadele pääsevad ? Või soovitakse nüüd tööalgus kõikjal ka kella 10 ks sättida(siiani on ju jõlkumine kella 9.00 ks). -----------Ja põhiline - kui kuulata möla , siis tuletame meelde - miks meil väga on seda Kellakeeramist muditud, kuigi Euroopa on lubanud vööndiajas püsida - ja meil oleks see Ukraina, Leedu, Läti, Soome, ... , ühine vööndiaeg. Soome ju oli mingil hetkel meile justkui ettepanekut tegemas, et oleks vööndiaeg. Meie meditsiiniteadlased on samuti olnud kellakeeramise vastu. Keeramine pidi andma tohutu energia kokkuhoiu ja pika päeva peredele . --------Ja nüüd , keerame Kella varajasemaks ja hakkame mängima lastega ja vanematega - trips-traps-trulli. Ehk siis Lolli. Idiootide tase riigis! Kui arvestada, et kooli läheb igal aastal 15000 *12 aastaga ja lasteaias-sõimes keskmiselt 4 aastat*ca 12000, saame hirmuäratavad numbrid , kelle uneajaga mängitakse. Idiootsus paistab välja meie ametnikel - küsitlus tehakse lastega ja õpilastega : kas te tahate minna hiljem kooli ? See näitab , mitte uuringut vaid idiootsust. ehk siis =.... ninnu nännu , lillulällu , kas sa tahad olla poiss või tüdruk ja kas sa tahad sõjaväkke minna ? Ehk küsiks mõni - kas kadjakad ei vajaks korrektset päevakava ja toitu ning peaksid lõpetama oma mulisemise lõustaraamatus , insanes , vitturis, tip ja toptokis jms. kohtades ja mitte kooberdama poole ööni ringi , vaid nendelsamadel kadjakatel on koolis Põhimäärus oma hoolekogul ja õpilasesindusel olemas , ning täitku seda ! Riik on muutunud põhulõugade lõksutamiseks.