"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Mis toimus kaks tuhat aastat tagasi? Ülestõusmispühad kui kristliku maailma suurim püha (0)
29. märts 2024
ristlased tervitavad üksteist: Kristus on üles tõusnud, ja vastame: on tõesti üles tõusnud. Kuvatõmmis

Kristlik maailm tähistab nädalavahetusel ülestõusmispühi. Peeter-Pauli kirikus käivad koos pealinna katoliiklased. Getzemoni aias võib näha rariteeti – väikest karikat, milles paavst Johannes Paulus II veri.

Ristiusumaailmas on ülestõusmispühad jõuludest olulisemad. Kurbuseaeg asendub rõõmuga.

“Tähistame kõige tähtsamaid sündmusi, mis toimusid kaks tuhat aastat tagasi, Kristuse surma ja ülestõusmist,” ütles katoliku kiriku preester Tomasz Materna.

Peeter-Pauli kirikus käivad koos katoliiklased ja pühakoda ei ole veel uhkelt kaunistatud, valitseb lihtsus ja vaikus. Siin altari kõrval on Kristuse haud ja see avatakse kõigi missal osalejate silme all reedel. Pühapäevahommik on kõigile rõõmupäev.

“Kristlased tervitavad üksteist: Kristus on üles tõusnud, ja vastame: on tõesti üles tõusnud,” ütles Materna.

Peeter-Pauli koguduses kasvab noorte osakaal. Missad toimuvad vene, inglise ja eesti keeles. Noortele pakutakse erinevat tegevust. “Rõõm, et just eestlaste arvel kirik kasvab ja noortel on juba ühistegevus, kiriku juures on noortebänd, noortekohtumised,” ütles katoliiklane Marge Paas. Selle väikese klaaskapikese sees on paavst Johannes Paulus II veri. Tegemist on tõesti originaaliga.

29. märtsil kell 12.30 algab toomkiriku juurest ristikäik ja see läbib nelja tunni jooksul mitu Tallinna kirikut.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid