"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Veebinäitus „Üks Meri kõik. Rännu- ja riigimees Lennart Meri“ pakub kuhjaga uusi avastusi (0)
29. märts 2024
Pilte Lennart Meri veebinäituselt. Kuvatõmmis

29. märts oli president Lennart Meri 95. sünniaastapäev ning Eesti Rahvusraamatukogu tähistas seda veebinäituse „Üks Meri kõik – rännu- ja riigimees Lennart Meri“ avamise ja filmiõhtuga.

Eesti armastatuimale presidendile Lennart Merile pühendatud veebinäitus “Üks Meri kõik. Rännu- ja riigimees Lennart Meri” avab peale presidendiks olemise Meri elu seni vähetuntud külgedest. Reisimisrohkest lapsepõlvest alustades ja veel saab näha pilte, mida avalikkus seni näinud ei ole.

“Riigimeheks oleku ajal oli Lennart Meri ka rännumees ja näitus räägibki, kuidas rännumees ja riigimees on koos ühes Lennart Meris. See on endal ka olnud ülihuvitav ja nagu rännak,” ütles veebinäituse koostaja Marge Allandi. Veebinäitusel on oluline osa interaktiivsel maakaardil, millel saab avastada Meri elukohti lapsepõlve ajal, reisidel, filmivõtete ja välisvisiitide sihtkohti ja suurt avastamisrõõmu pakuvad kindlasti ka raamatu “Hõbevalge” asukohad.

Veebinäitus on kõigile kättesaadav alates 29. märtsist. “Tarkade meeste lugusid tuleb ikka uuesti ja uuesti jutustada. Võib-olla on tema mõte, et kõigil rahvastel on eluõigus, ükskõik kui väike see rahvas on, ta vist isegi ütles, et suurtel rahvastel on kohustused, aga väikestel võimalused,” ütles Allandi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.