"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
GALERII JA VIDEO. Lilleküla ringmajanduskeskus pidas sarikapidu (0)
01. aprill 2024
Lilleküla ringmajanduskeskus pidas sarikapidu. Foto: Ilja Matusihis

Eile peeti Lilleküla ringmajanduskeskuse sarikapidu. Sarikapärja võtsid alla abilinnapea Joosep Vimm ja Tallinna Jäätmekeskuse juhataja Rein Kalle. Keskus avab uksed sügisel.

Abilinnapea Joosep Vimm selgitas, et Tallinna siht on soodustada materjalide ringluses hoidmist ning luua linlastele selleks mugavad võimalused. „Ringmajanduskeskus ei ole pelgalt asjade lõpp-punkt, vaid koht, kus saab ka kasutuskõlblikele või väikest parandamist vajavatele asjadele anda uue elu ja vähendada seeläbi jäätmeteket. On oluline tuua need teenused inimestele lähemale. Oleme tänulikud kohalikule kogukonnale, kelle ettepanekuid arvestades on algseid plaane oluliselt täiendatud. Lisaks sel aastal avatavale Lilleküla ringmajanduskeskusele avab järgmisel aastal sarnane keskus uksed Lasnamäel, samuti kavandame selle loomist Haaberstisse,” lausus Vimm.

Aadressile Mustjõe 40 ehitatav Lilleküla ringmajanduskeskus on Tallinna Jäätmekeskus uus üksus. Rajatav kompleks hõlmab endas lisaks jäätmejaama funktsioonile ka korduskasutusruume ja parandustöökoda. Alates sügisest saavad elanikud seal liigiti ära anda majapidamises tekkivaid jäätmeid, mida kodu juures ei koguta. Samuti saab seal olema võimalus kasutuskõlblikke ja puhtaid asju korduskasutusruumi tuua ning niisamuti toodud asju kasutusse võtta.

Asjadele uue elu andmise võimaluse loovad Lilleküla ringmajanduskeskusesse kavandatud pehme mööbli remonditöökoda, samuti riietusesemete parandustöökoda. Mõlemas töökojas hakkab tööl olema kogenud meister, kelle juhendamisel ise oma vanu asju remontida või ümber teha, kasutades jäätmejaama toodud materjale.

Lisaks on uues hoones jaama operaatori ja tema abilise ruumid, kaetud estakaad liigiti kogutavate jäätmete jaoks ning eraldi ruumi ohtlike jäätmete vastuvõtuks.

Lilleküla ringmajanduskeskuse hoone ehitab AS Megaron-E ning selle eeldatav valmisaeg on 2024. aasta novembris. Ehitustööde maksumus on pisut üle kahe miljoni euro. Uue ringmajanduskeskuse pindala on 4995 m² ja ehitatavate hoonete alune pind on 345,6 m².

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid