"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Musumäe vanad valgustid vahetatakse säästlikumate vastu (0)
01. aprill 2024
Musumäel uueneb valgustus. Foto: Kesklinna LOV

2. aprillist Musumäele ei pääse, sest haljasalale hakatakse paigaldama uusi valgusteid. Välja vahetatakse vanad pargi ja tugimüüridesse süvistatud valgustid ning paviljoni ja purskkaevu valgustus. Kokku paigaldatakse 91 uut valgustit.

„Kuidagi on juhtunud nii, et Musumägi asub küll peaaegu linna südames, aga suudab endast jätta ülejäänud ruumist eraldatud paiga mulje, kuhu aeg-ajalt on asja ka politseil. Tegelikult on Musumägi mõnus paik, kus puhata ja olla. Uus valgustus aitab olemist kindlasti paremaks ja turvalisemaks muuta,“ sõnas kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Valgustid kinnitatakse viiemeetristele liimpuit viimistlusega mastidele, mis sobivad hästi ümbritsevasse keskkonda. Uute valgustite kasutusele võtu järel langeb Musumäe aastane energia tarbimine umbes 42 protsenti – 12 064 kWh pealt 6946,4 kWh peale.

Paigaldamise ajal jääb avatuks Musumäe ja Viru haljaku vaheline läbipääsutee, mis ühendab Viru tänava Pärnu maanteega. Läbipääsutee suletakse lühiajaliselt vaid tugimüüride valgustite vahetamiseks.

Värskendustööd kestavad 17. juulini. Töid teeb AS Elero maksumusega 315 495 eurot, millele pole lisatud käibemaksu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.