"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TULEKUL. Tallinnas toimub seminar „Kuidas korraldada ööelu?“ (0)
01. aprill 2024
Seminaril käsitletakse teemasid, mida praegused ööelu korraldajad oleksid tahtnud teada, kui nad kunagi alustasid. Foto: Jelena Rudi

Tallinna linn, Tallinna Goethe Instituut ja CCI Contact Desk korraldavad 12. aprillil Paavli kultuurivabrikus seminari „Kuidas korraldada ööelu?“. Seminar on eelkõige suunatud tudengitele, kelle tuleviku töö võib hõlmata ööelu korraldamist, aga ka kõigile huvilistele, kes teema vastu huvi tunnevad.

Tallinna ööelu nõuniku Natalie Metsa sõnul käsitletakse seminaril teemasid, mida praegused ööelu korraldajad oleksid tahtnud teada, kui nad kunagi alustasid. „Loodan, et osalejad saavad palju uusi kontakte, mida oma tulevikutöös edukalt ära kasutada, samuti praktilisi juhiseid ööelu turvalisemaks ja mitmekesisemaks korraldamiseks,“ rääkis Mets.

CCI Contact Deski koordinaator Lara Löser lisas, et Tallinna Goethe Instituut ja CCI Contact Desk on pühendunud jätkusuutlike ja kaasavate struktuuride edendamisele. „Loovelu linnas ei piirdu kindlate kellaaegadega. Seepärast soovime seminari abil anda noortele kultuurikorraldajatele tulevikuks värskeid ideid öökultuuri kujundamiseks,” selgitas Löser.

Seminar on jagatud paneelideks „Kuidas tagada turvalisem ööelu?“, „Seksuaalsest ahistamisest vaba ööelu“, „Kuidas uurida ööelu?“ ja „Kes on Tallinna ööelu?“, kus osalevad valdkonna eksperdid erinevatest asutustest ja ametkondadest ning teadlased, kes ööelu fenomeni uurivad. Näiteks Mihkel Sirelpuu muusikaettevõttest Smuuv, Annika Silde sotsiaalkindlustusametist, Karin Leivategija Eesti Rahva Muuseumist, Airi-Alina Allaste Tallinna ülikoolist, Roman Demchenko Paavli kultuurivabrikust jpt. Samuti jagab kogemusi Bristoli linna ööelu nõunik Carly Heath. Lisaks vestluspaneelidele toimub rühmatöö, kus osalejad lahendavad probleemseid olukordi, mis võivad sündmusekorraldajal või linnaplaneerijal ööelus ette tulla.

Osalemine on tasuta, kuid huvilistel on vajalik eelnevalt registreeruda. Kõigil väljastpoolt Tallinna tulijatel on võimalik saada sõidukulude hüvitist.

Täpse programmi ja esinejatega saab tutvuda siin.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.