"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tasuta sõidu õigus laieneb ka NATO relvajõudude diplomaatilistele liikmetele (0)
01. aprill 2024
TASUTA. Nüüd ka liitlastele ja nende pereliikmeile. FOTO: Albert Truuväärt

Seni diplomaatidele pakutud Tallinna tasuta ühistranspordi kasutamise õigus laieneb ka NATO küberkaitsekoostöö keskuses ja NATO staabielemendis teenivatele välisriigi relvajõudude liikmetele ja teenistujatele.

Abilinnapea Vladimir Svet selgitas, et eelmise aasta suvel anti pealinnas resideeruvatele diplomaatidele võimalus kasutada soovi korral tasuta ühistransporti. „Arvestades, et NATO küberkaitsekoostöö keskuses ja staabielemendis teenivaid välisriigi relvajõudude liikmeid ja teenistujaid peaks kohtlema võrdväärselt teiste diplomaatilise korpuse liikmetega, otsustasime rahuldada nende taotluse. Praegu kehtiv kord ei piira diplomaatiliste isikutunnistuste kategooriaid,“ selgitas abilinnapea.

Sõidusoodustuse ehk õiguse tasuta sõidule peab aktiveerima. Selleks peab diplomaat registreerima Tallinna linnakantselei teenindusbüroos diplomaatilise isikutunnistuse alusel ühiskaardi konto. Sõidusoodustus kehtib ühe aasta vältel. Lisaks hõlmab tasuta sõidu õigus diplomaatilist isikutunnistust omavate relvajõudude liikmete ja teenistujate perekondi.

Seni on kasutanud tasuta sõidu õiguse võimalust 180 Tallinnas resideeruvat diplomaati ja nende pereliiget.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.