"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Neitsitorn kutsub kunstilaupäevadele (2)
02. aprill 2024
Neitsitornis toimuvad kunstilaupäevad. Foto: Tallinna Linnamuuseum

Kunstipäevade tuurid ja töötoad linna esimeses kunstniketornis toimuvad 6. aprillil ja 25. mail.

Neitsitorni kutsub kõiki kunstipäevadele, kus räägitakse linna esimeses kunstniketornis elanud ja töötanud kunstnikest. Seejärel saab igaüks ka ise kunstnikuna kätt proovida.

Esimesel kunstilaupäeval, 6. aprillil peatutakse pikemalt Eesti kunstnikul Henrik Olvil, kelle sünnist möödus tänavu jaanuaris 130 aastat. Olvi oli mitmekülgne autor, kes sai omal ajal tuntuks uuendusliku käekirjaga ja tegutses nii maalikunstniku, skulptori kui ka teatrikunstnikuna. Olvi elas ja töötas Neitsitorni esimese korruse korteris.

Kunstilaupäeva töötuba toimub inspireeriva vaate taustal ja kätt saab proovida akvarellmaalis. Töötoas tutvutakse akvarellmaali tehnikate ja nippidega ning valmib töö, mille saab kaasa võtta.

Teisel kunstilaupäeval, 25. mail peatutakse pikemalt Eesti esimesel naiskunstnike rühmitusel – Tarbekunstiateljeel (Atelier für Kunstgewerbe), mille asutamisest möödub tänavu 120 aastat. Ateljee asutasid noorte ettevõtlike naiskunstnikena Anna Elisabeth von Maydell, Magda Luther, Ebba Weiss ja Lilly Walther. Just Lilly Waltheri (1866-1946) ateljeestuudios Neitsitorni teisel korrusel tarbekunstiateljee asutatigi.

Baltisaksa päritolu naised olid oma hariduse saanud Euroopa eri paigus ja soovisid nüüd oma oskustega edendada kohalikku kunstielu.

Teise kunstilaupäeva töötoas saab kätt proovida tarbekunstiga. Neitsitorni töötoas saab igaüks meisterdada omale nahast järjehoidja ning kujundada selle marmoreerimise tehnikas vastavalt oma maitsele.

Tuurid ja töötoad toimuvad Neitsitornis, Lühike jalg 9a. Täispilet 12 ja sooduspilet 6 eurot.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

cerebrozen reviews
2. apr. 2024 17:44
I truly savored what you've accomplished here. The sketch is elegant, your authored material trendy, however, you seem to have developed some trepidation about what you aim to offer next. Certainly, I shall revisit more regularly, just as I have been doing nearly all the time, in case you uphold this ascension.
See ei ole arusaadav kommentaar
3. apr. 2024 22:12
... paluks tõlget!