"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Piki Toompea tugimüüri rajatakse jalutusrada (1)
02. aprill 2024
Vihmasel perioodil on praegune rada ohtlik. Kuvatõmmis

Poole kilomeetri pikkune isetekkeline rada piki Toompea müüri tehakse korralikuks jalgteeks. Patkuli trepist kuni Falgi teeni kaetakse rada kergkruusaga ja ühendatakse Toompealt alla tuleva Pilstickeri trepiga.

Toompea tugimüüri lähedale läheb inimene jalutama ikka sihilikult. Turistid tulevad muidugi uudishimust.

“Tahtsime vanalinna müüri ka siitpoolt uurida. Varem vaatasime sealtpoolt samuti,” ütles Mika. Toompeale isetekkelise jalgsitee asemele tuleb nüüd valgustatud kergkruusaga rada, mis jookseb tugimüüriga paralleelselt kuni Falgi teeni. “

Vihmasel perioodil on see ohtlik ja see ei ole sobilik, selline teerada. Umbes poolteist aastat tagasi tuli meil endise muinsuskaitseameti juhi Boris Dubovikuga selline mõte, et teeme selle ära. Patkuli trepist, mis on ka praegu remondis, kuni Falgi teeni oleks korralik rada, kus saaks nautida ilusat ilma, vaateid all-linnale ja merele,” ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Pilstickeri trepp ühendatakse samuti jalgteele ja staadioni tagant rajatakse veel üks trepp. Aga Patkuli trepilt nafta leidmise lugu on muidugi aprillinali, mida aeg-ajalt ikka tehakse. Lugu ise ilmus täna hommikul Kesklinna Facebooki lehel.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

kas sinna rajatakse katusealusega kõnnitee?
3. apr. 2024 11:39
kes vastutab müürist võimalike kukkuvate kivitükkide ja samuti jääpurikate eest ? Tuleb üks poolik lahendus - me tegime ja pesime raha..... , aga lõpuks on seal ohtlik. Momendil isetekkelisel rajal ei ole linna vastutust ja nii pole ka võimalik seal süstijatel tülitada kaaskodanikke.

Seotud artiklid