"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Sõstrapõõsad, kirsipuud, mänguplatsid. Vaata, mida plaanitakse Sõstra 1a hoovialale (0)
03. aprill 2024
Sõstra 1a visioon. Foto: Kristiine LOV

Kristiine linnaosa valitsuse tellimusel on valminud Sõstra 1a õueala ajakohastamise projekt, mille raames korrastatakse kortermajade Sõstra 3, 4 ja 6 ning Välja 4 ja 8 hooviala. Maastikuprojekti eesmärk on suurendada hooviala kvaliteeti liigendades kortermajade ümbrust erinevate ruumide ja funktsioonidega.

Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe sõnul on projekt sündinud koostöös piirkonna elanikega ja seda on juba tutvustatud ka linnaosavalitsuse hoovikohtumistel. „Elanike huvi projekti vastu on olnud väga suur. Projektiga tuuakse õuealale enam liigirikkust ning istutatakse nii leht- kui ka okaspuid, põõsaid ja püsililli, kõrrelisi ja sibullilli, tagades seeläbi õue aastaringse kauni väljanägemise. Kogukonnaaia ümbruse haljastuse märksõnadeks on „söödav“ ja aadressi nimest tulenevalt loomulikult ka „sõstrad“. Sinna istutatakse nii klassikalisi punaseid- ja mustsõstraid kui ka roomavat ja magesõstart, lähedal asuvast Kirsi tänavast inspireerituna ka mõned kirsipuud,“ selgitas Riibe.

Ala on jaotatud vastavalt ruumi olemusele kolmeks: suur hoov, väike hoov ning kogukonnaaed ja vihmapeenar. Suur hoov koosneb kolmest alast: spordiväljak ja välijõusaal, puhkekohad ning mänguväljakud eri vanuses lastele. Väiksemas hoovis saab olema vaiksem ja rahulikum atmosfäär. Kahte hoovi ühendab kogukonnaaed ning alal tervikuna on senisest oluliselt enam istumisnurgakesi, millest osa on varikatusega. „Hoovide, haljasalade ja parkide korrastamine on Kristiine linnaosa prioriteet. Hiljuti valmis ka uus Räägu park,“ lisas Riibe.

Projekt on valmis, selle autorid on Doomino Arhitektid OÜ ja Positiivne Pinnavorm OÜ. Kui ehitusluba on väljastatud, saadetakse projekt veel ekspertiisi ning seejärel viiakse läbi riigihange ehitaja leidmiseks. Hooviala ehituse algus on planeeritud 2024. aasta teise poolde.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.