"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vabaduse väljakule tuleb uudne suvemööbel (0)
03. aprill 2024
Vabaduse väljaku mööbel on kulunud ja vajab välja vahetamist. Foto: Ilja Matusihis

Vabaduse väljaku kulunud suvemööbel tänavu platsile ei naase. See asendatakse uute ja tänapäevaste istekohtade ja haljastusega. Tegemist on ajutise lahendusega, mis jääb paika vähemalt kaheks hooajaks.

Abilinnapea Vladimir Svet ütles, et Vabaduse väljaku betoonmööbel on tugevalt amortiseerunud ning vajab hädasti välja vahetamist. „Sealjuures soovime, et uus ja püsiv lahendus oleks tänapäevane, erinevas vanuses inimestele mugav, hõlpsasti liigutatav, väljanägemiselt ainulaadne ja aastaringselt kasutatav. Selleks, et jõuda linna peaväljakul püsiva lahenduseni, tuleks aga korraldada disainikonkurss. Kuniks konkursi tulemused on käegakatsutavad, asendame vana mööbli uuega, olgugi et ajutiselt,“ selgitas Svet.

Vana mööbli asemele on sel suvel kavas paigutada kümme mahukat taimekasti, mida ümbritsevad neljalt küljelt istepingud. Mõeldes igas vanuses kasutajatele, lisatakse pinkidele käetoed. Samuti tulevad väljakule 12 kahele inimesele mõeldud lamamistooli. Mööblit annab erinevate sündmuste tarvis tõstukiga liigutada. Ajutine lahendus läheb maksma ligi 110 000 eurot.

Pelgalt kaheks suveks polegi mõistlik sellist väljaminekut teha, märkis kesklinna vanem Monika Haukanõmm. „Edaspidi leiame sellele mööblile kindlasti uue koha, näiteks erinevates linnaruumi sekkumiste projektides, nagu seda oli mullune Raekoja platsi ajutine park,“ sõnas kesklinna vanem.

„Peamine on siiski, et linna esindusväljakust saaks rutem mõnusam aja veetmise koht,“ lisas Haukanõmm.

Väljakule taimede hankimise, istutamise ja hoolduse võtab enda peale Kadrioru park. Samuti aitavad pargi inimesed sündmuste toimumise ajaks ümber paigutada mööblit.

Ajutine mööbel saabub Vabaduse väljakule tõenäoliselt jaanipäevaks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.