"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Igakevadine probleem - koerte väljaheited tänavatel (0)
03. aprill 2024
Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirja järgi peab loomaomanik järgima sanitaar- ja hügieeninõudeid ning koristama oma looma väljaheited. Foto: Pixabay

Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirja kohaselt on oomapidaja kohustatud järgima sanitaarnõudeid, sealhulgas koristama oma lemmiklooma järel. Paraku ei tee seda paljud loomaomanikud, sest taas ilmutab end igakevadine probleem – koerte väljaheited linnapildis.

Tallinna infotelefonile on hakanud laekuma kaebusi selle kohta, et koeraomanikud ei korista oma lemmiku järelt. Kevade saabudes lume sulamise ja vihmaga riivavad koerte väljaheited tänavapildis aina enam silma.

“Tihtipeale juhtubki see, et astud sisse või kui koerad teevad muru peale, lapsed mängivad võib-olla. Kui oleme siin Stroomi rannas, see on ju rannapiirkond, inimesed suvitavad siin, tulevad suvel päikest võtma. Ei ole meeldiv avastada oma kõrval selliseid üllatusi,” ütles koeraomanik Eve Tobias.

Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirja järgi peab loomaomanik järgima sanitaar- ja hügieeninõudeid ning koristama oma looma väljaheited. Need tuleb kotti pakitult panna prügikasti või spetsiaalsesse loomade väljaheidete kasti. Igas linnaosas on kümmekond Dog Stationit ehk nn junnijaama, kus on teenusepakkuja poolt võimaldatud ka kilekotid. Sageli saavad need aga välgukiirusel otsa.

“On juhtumeid, kus täidetakse koerte väljaheidete kast kilekottidega, aga nagu eesti inimene ikka, ühe koti asemel võtan kümme kotti, igaks juhuks, mustadeks päevadeks ka,” ütles Pirita linnaosa vanem Kaido Saarniit. Aga olete teenusepakkujaga ühendust võtnud ja probleemist rääkinud, mis nad kostavad?

“Jaa, meie suhtleme lepingupartneriga, kes paneb kotte sinna, väga operatiivselt tuuakse kotid, kui on kast tühi,” ütles Saarniit. “Koerte ekskremendikotte võib visata olmeprügikasti, selleks ei pea ootama junnijaama. Eeldame ka seda, et loomaomanik kannab kaasas oma kotte, ei tohiks olla puudust sellest, et ma ei korista oma koera järelt, sest linnaosa ei ole pannud meile kilekotte. Ma loodan, et selle taha asi ei jää,” ütles Tallinna lemmikloomade heaolu spetsialist Hellika Landsmann.

Oma koera järelt koristamata jätmise eest küll trahvida ei saa, kuid iga koeraomaniku eesmärk võiks ju olla hoida kodulinn puhtana ja tagada seeläbi kõigi elanike heaolu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid