"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Hobuste võiduajamiste asemele kerkib moodne linnaruum (0)
06. aprill 2024
Ehkki majanduses on keeruline olukord, on Hipodroomi kvartali vastu kinnisvaraturul suur huvi. Eskiis: KOKO Arhitektid

Hipodroomi kvartali arendaja viis läbi arhitektuurikonkursi, et leida Hipodroomi pea 100 miljoni eurosele arendusetapile parim arhitektuurne lahendus. Võitjaks osutus KOKO Arhitektide võistlustöö „Ratsu“.

Kohas, kus omal ajal korraldati hobuste võiduajamisi, püüab mõne aasta pärast pilku moodne linnaruum. Vana hipodroomi ootab totaalne muutumine. Hipodroomi arendaja Reterra korraldas arhitektuurivõistluse leidmaks sajamiljonilisele arendusetapile parim lahendus. Žürii töö oli lihtne, sest üks töö tõusis teistest esile.

“Avalik ruum hoonete vahel oli selgelt jalakäijatekeskne ja avalikul pargialal sisaldus hoonetevaheline ruum, mis on üsna suure mahuga laste ja jalakäijatega arvestav ruum,” ütles Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja asetäitja Oliver Alver.

Võidutöö “Ratsu” oli KOKO arhitektidele väljakutse. Tuli lahti mõtestada keskkond, kus inimesed tahavad elada.

“Vähendasime majade arvu veidi, kavandasime 12 maja ja kogu alale lähtudes koha ajaloost ringhoovi, mis ühendab kõiki hoonete sissepääse,” ütles KOKO arhitekt Raivo Kotov. Siit algab tulevase Hipodroomi kvartali promenaad. Kohal, kus ma praegu olen, on juba paari aasta pärast kaks tornelamut ja edasi algab meelelahutuskeskus ja ärikvartal. Arendaja Reigo Randmetsa kinnitusel lüüakse kopp maasse selle kuu lõpul ja ehitustööd algavad suvel. Ehkki majanduses on keeruline olukord, on Hipodroomi kvartali vastu kinnisvaraturul suur huvi.

“Kui tavaliselt on kümnetes või sadades eelhuvi, siis nüüd on registreerinud üle kahe tuhande inimese, küsinud meilt sooviavaldust korterite info kohta,” ütles Reterra tegevjuht Reigo Randmets.

Mis saab aga Paldiski maantee ääres asuvast hipodroomi sildist? “Sildile veel otsime asukohta, kas saab tast museaal või siia kuskile üles pandud,” sõnas Randmets.

Esimesed majad peavad Hipodroomi kvartalis valmima 2027. aastal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid