"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Jürgen Ligi ei plaani Tallinna uut koalitsioonilepet allkirjastada (0)
13. aprill 2024
Pealinn

Tallinna linnavõimu uus koalitsioonilepe peaks saama pühapäeval volikogu istungil allkirjad alla, kuid volikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Jürgen Ligi kirjutas sotsiaalmeediapostituses, et tema ei plaani uut võimulepet allkirjastada. 

Ligi kirjutas Facebooki postituses, et tema ei saa sellisel kujul valminud koalitsioonileppele alla kirjutada, sest sellisel kujul premeerib antud koalitsioonilepe Isamaa esimehe Urmas Reinsalu silmakirjatsemist, vahendas Postimees. 

«Ei, Reformierakonna juhatus ei aruta kohalikke koalitsioone ja kui mõne erakonna oma seda teeb, peaks ajakirjandus sekkuma. Pole riiklikult mõeldav, et kohalikku võimu, mis põhineb kohalikel valmistel, kinnitaks parteide keskjuhatused,» sõnas Ligi. 

Ligi sõnul ei tohiks Tallinna linnavõimu juures olevad inimesed asuda põhiseadust ega valimisseadust muutma, ning ei tohiks seadusemuudatusi Toompeale dikteerida. 
«Ka ei tohiks ükski parteijuht, kes pole Tallinna volikogu liige, kohalikku võimu sekkuda,» lisas Ligi. 

«Kõik jutud, justkui oleks Tallinna läbirääkimiste aines Vene kodanike valimisõigus, tulnuks algusest peale selge sõnaga välistada. Minu allkirja igatahes ei tule Tallinna koalitsioonilepingule, mis Reinsalu silmakirjatsemist premeerib.»

Ligi on lubanud koalitsioonileppe mitte allkirjastada, kuigi ta on reformierakondlasena uues koalitsioonis. Keskerakonnal on Tallinna volikogus jätkuvalt palju kohti ning uus koalitsioon edastab neid vaid mõne häälega, mistõttu on iga hääl ja sealhulgas Ligi toetus uuele koalitsioonile ülioluline. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.