"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Sotsid esitavad linnapeaks Ossinovski ning abilinnapeadeks Lippuse ja Oja (2)
13. aprill 2024
Jevgeni Ossinovski Foto Mats Õun (Arhiiv)

Tallinna sotsiaaldemokraatide juhatus kiitis heaks loodavas Tallinna võimuliidus osalemise ja koalitsioonileppe. Koalitsioonileppe järgi esitavad sotsiaaldemokraadid Tallinna linnapea ja kahe abilinnapea kandidaadid.

Sotsiaaldemokraadid esitavad Tallinna linnapea kandidaadiks Jevgeni Ossinovski, linnaplaneerimise abilinnapea kandidaadiks Madle Lippuse ning spordi, kultuuri ja korrakaitse abilinnapea kandidaadiks Kaarel Oja, vahendab BNS.

„Värske Tallinna võimuliit on erakordne võimalus pöörata pealinna juhtimises uus lehekülg. Sotsiaaldemokraadid on rahul sõlmitud kokkuleppega, sest selle tuumaks on olulised reformid tervishoius ja hariduses, et tagada kvaliteetne teenus kõigile linlastele. Keskkonna ja linnaruumi küsimustes jätkame samuti ambitsioonikalt, kuna sotsiaaldemokraadid usuvad, et Tallinnal on oluline roll kogu Eesti kliima- ja keskkonnaeesmärkide täitmisel,“ ütles Jevgeni Ossinovski.

„Sotsiaaldemokraatidel on tugev ja kogemustega tiim, mis võimaldab meil koheselt tööle asuda ning aidata ka uusi partnereid linnasüsteemi sulanduda,“ lisas Jevgeni Ossinovski.

„Edasi tuleb minna 15-minuti linna elluviimisega. See tähendab kodulähedaste lasteaedade ja põhikoolide kui ka teiste linna teenuste planeerimist. Väga oluline on ühistranspordi võrgu kaasajastamine regiooniüleselt. Edasi läheme Liivalaia trammitee ja Kristiine ümberistumissõlme kavandamisega. Hea meel on selle üle, et koalitsioonileppesse sai nii Tallinna Peatänava projekteerimine kui ka linnaarhitekti ametikoha loomine,“ sõnas linnaplaneerimise abilinnapea kandidaat Madle Lippus.

„Teeb rõõmu, et saan jätkata tööd kultuuriteemadega, mille eest seisin ka eelmises linnavalitsuses ja millest mitu said kirja ka koalitsioonilepingusse. Spordi ja korrakaitse valdkondade lisandumine on kindlasti väljakutse ja mõlemas seisab ees palju olulist. Teatavasti on Tallinn järgmisel aastal Euroopa spordipealinn ja soovime rahvusvaheliste suursündmuste korraldamise kõrval rakendada tiitliaasta ka meie endi ehk tallinlaste sportimisvõimaluste parandamiseks,“ ütles Kaarel Oja.

„Korrakaitse, kriisivalmidus ja elanikkonnakaitse on uue linnavalitsuse jaoks loomulikult ühine prioriteet, aga oleme kokku leppinud, et selle eestvedajaks rakendame senisest palju enam munitsipaalpolitseiametit. Siinkohal loodan otse loomulikult ka tihedale koostööle riigi ja siseministriga,“ lisas Oja.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Anonüümne
14. apr. 2024 09:17
Pealinn läheb nüüd kinni Elagu Reformierakond
Kah anonüümne
14. apr. 2024 16:21
Õigem oleks öelda elagu pisinärilised, sest eks nad kõik seda ju suuremas osas ole nägemata maailma palju kaugemale oma maadligi ninast ja isegi vahel tagajalgadele tõustes ja sedagi vaid selleks, et paremaid toidupalu jahtida. Oravad ja muidu rotid. Isegi nõukogude ajal oli Tallinnal oma korralik kuuel päeval nädalas ilmunud täismõõdus leht ja nüüd polevat enam midagi vaja. Või siis vaid pigem rohkem müürilehtede kui ajakirjandusena käsitletavaid linnaosalehti, umbes juba nagu omal ajal Varssavi juudigetos, et sealsetele asukatele vajadusel nende elu ja tegevust puudutavaid korraldusi jagada. Aga ehk leiab nüüd naaberriik teretulnud võimaluse selle ootamatult tekkiva infotühiku täitmiseks. Igatahes tasub põnevusega ootama jääda!