"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Turvafirma: mööbli ümbertõstmisel vajab ka valvesüsteem uut seadistust (0)
13. aprill 2024
Foto: pixabay / Pilt on illustratiivne

Turvafirma G4S teatel on kodus pärast mööbli ümberpaigutamist vaja sageli ka turvasüsteem ümber häälestada. 

Nimelt lähtutakse turvasüsteemi paigaldamisel sellest, milline keskkond on kliendi kodus paigaldamise hetkel. Uue mööbli ostmisel või vana ümbertõstmisel võib aga juhtuda, et liikumisandurid jäävad näiteks kapi taha peitu. Sarnaselt mööblile võib ka näiteks uute kardinate paigaldamisel andur nende taha peitu jääda ja sellisel juhul ta ohu korral häiret ei anna. Hoolduse käigus vaadataksegi üle, kas kõik andurid on nähtavad ja reageerivad liikumisele. 

Turvafirma tõi ka näiteid hiljutiste sissemurdmiste kohta. Nii sai politsei eelmisel nädalal teate, et Jõhvis varastati Kaare tänaval asuvast korterist sularaha ja Samsungi mobiil. Juhtunu täpsemad asjaolud aitab välja selgitada politsei kriminaalmenetlus. Paar nädalat varem sai politsei teate, et öösel murti sisse Tori vallas Sauga alevikus Tiigi tänaval asuvasse elamusse, millest varastati tööriistu. Tekitatud kahju on üle 9000 euro.

G4S tuletab meelde, et kalleid esemeid pole mõistlik akna all nähtavale kohale jätta. Samuti ei pruugi olla hea mõte anda sotsiaalmeedias teada enda pikaajalistest kodust eemal viibimistest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.