"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Peamine möll käib Bermuda kolmnurgas ja Telliskivis. Kuidas korraldada pealinnas ööelu? (0)
13. aprill 2024
Üldiselt on Tallinn turvaline ööelulinn. Kuvatõmmis

Millega muuta ööelu turvalisemaks ja kuidas võiks turvaline ööelu välja näha? Sellest kõneldi seminaril “Kuidas korraldada ööelu?”. Etteruttavalt võib öelda, et Tallinn on turvaline linn.

Seminaril “Kuidas korraldada ööelu?” arutleti ka Tallinna ööelu turvalisuse teemal. Politsei esindaja sõnul on siinkohal näha liikumist paremuse poole.

“Suures plaanis saab öelda, et pilt on parem kui näiteks enne koroonaaega,” sõnas politsei- ja piirivalveameti vanemkorrakaitseametnik Kristel-Liis Kaunismaa. Väljakutseid tuleb stabiilselt ja ikka piirkondades, kus ööelu käib. Tallinnas ennekõike vanalinna piirkond, n-ö Bermuda kolmnurk ja mis seal salata, ka Telliskivi kvartal.

“Kõige rohkem saab politsei väljakutseid, mis on seotud joobes inimestega, nendega seonduvate probleemidega, lärm, häirimine, kaklused, kõige kiirem aeg on nädalalõpp,” ütles Kaunismaa.

Peamine, kuidas muuta ööelu turvalisemaks, on koostöö korrakaitsjate ja pidude korraldajatega. Samuti saab palju ära teha omavalitsus. Siinkohal on Tallinna linn koos sotsiaalkindlustusametiga alustanud seksuaalse ahistamise vastast teavituskampaaniat, sest tehtud küsitlustest selgus, et Eesti ööelus on 73% naistest ja 32% meestest kogenud seksuaalset ahistamist.

“Võrreldes teiste riikidega Eestis me näeme, et inimesed ei taju, mis on piirid kellegi teise ja enda jaoks, mis on lubatud tegevus ja mis ei ole, mis on ahistamise ja flirtimise piir. Oluline on neist asjust rääkida, et tekiks ühiskondlik mõistmine ja arusaam,” ütles Tallinna ööelu linnapea Natalie Mets.

Mõlemad rääkijad on ühel nõul, et Tallinn on turvaline ööelulinn, kus on oma murekohad, mis on lahendatavad. Lähituleviku fookuses on ka korgijoogi teema.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid