"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Hooaja esimene kruiisilaev jõuab Tallinna Vanasadamasse 25. aprillil (0)
14. aprill 2024
Esimene kruiisilaev, mis tänavu Tallinna jõuab, asub järgmisel nädalal reisile. Foto: Wikipedia / MS Borealis

Bahama lipu all sõitev Fred Olsen Borealis asub eeloleval kolmapäeval teele Ühendkuningriigi lõunasadamast Southamptonist, et jõuda Eesti kruiisihooaja esimese laevana 25. aprillil Tallinna Vanasadamasse, vahendas BNS.

Itaalias 1997. aastal 400 miljoni dollari eest ehitatud Borealisel on kümme tekki ja 690 kajutit. Pärast valmimist kaunistas laeva enam kui kahe miljoni dollari väärtuses kujutavat kunsti antiiki. Laeva ristiema on Ottawas sündinud Madalmaade printsess Margriet – aastani 2020 kandis alus nime Rotterdam, kuni Fred Olsen Cruises ta ära ostis.

2004. aasta septembris räsis laeva orkaan Karl, mis paisutas lained Atlandil 10–15-meetristeks ning paljud reisijad said vigastada – raskematel puhkudel oli tegu koguni luumurdudega. Aluse kõik mootorid seiskusid ja vool kadus. Mootorite töö õnnestus aga taastada ja laev jätkas teekonda Kanada kaguosas asuvasse Halifaxi sadamasse, kuhu ta jõudis täpselt kümme aastat pärast Estonia hukku, 28. septembril 2004.

Borealis asub Eesti suunas teele Lõuna-Inglismaalt Souhtamptonist, kust alustas enda traagilist teekonda ka Titanic. Esimese peatuse teeb Borealis Oslos, järgmise Gotlandil ja kolmanda Stockholmis, pärast mida ootab juba Tallinn. Tagasiteel külastab Borealis veel Soomet ja Taanit.

Rohkem Borealis sel hooajal Eestisse ei jõua.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid