"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Märtsis sündis ligi veerandi võrra vähem lapsi kui mullu samal kuul (0)
15. aprill 2024
Märtsis olid populaarsemad eesnimed tüdrukutele Eva ja Olivia. Poistele pandi enim nimeks Hugo ja Mark. Foto: Pixabay

Siseministeeriumi rahvastiku toimingute osakonna andmetel registreeriti märtsis Eesti perekonnaseisuasutustes kokku 746 sündi. Sündis 366 tüdrukut ja 380 poissi. Möödunud aasta märtsis registreeriti 977 sündi.

Kaksikuid registreeriti 10 paari, neist neli paari poisse, kolm paari tüdrukuid ja kolm segapaari. Tallinnas registreeriti 261 sündi, Harjumaal 102, Hiiumaal 4, Ida-Virumaal 41, Jõgevamaal 18, Järvamaal 19, Läänemaal 11, Lääne-Virumaal 38, Põlvamaal 8, Pärnumaal 46, Raplamaal 21, Saaremaal 22, Tartumaal 93, Valgamaal 16, Viljandimaal 28 ja Võrumaal 18 lapse sünd.

Märtsis olid populaarsemad eesnimed tüdrukutele Eva ja Olivia (5). Poistele pandi enim nimeks Hugo (6) ja Mark (5).

Märtsis sõlmiti 260 abielu, millest 18 notarite ja 1 vaimulike poolt. Lahutati 240 abielu. Mullu märtsis sõlmiti 418 ning lahutati 234 abielu.

Märtsis registreeriti 1327 surma, möödunud aastal samal ajal 1295.

Uus nimi anti 194 inimesele, neist eesnimi 52, perekonnanimi 118 ning ees- ja perekonnanimi 24 inimesele. Nime vahetas 126 naist ja 68 meest. Läinud aastal samal ajal anti uus nimi 235 inimesele.

Siseministeeriumi rahvastiku toimingute osakond peab arvestust registreeritud perekonnaseisukannete üle. Sündimuskäitumine on pikaajaline protsess, mida ei mõjuta kuulised kõikumised. Rahvastikustatistikat ja demograafilise olukorra muutumist saab kommenteerida ja selgitada statistikaamet.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.