"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna linnameedia lõpetab tegevuse hiljemalt mai lõpuks (4)
15. aprill 2024
Hiljemalt 31. maiks lõpetavad linna toodetavad ülelinnalised ajalehed, internetiväljaanded ja telesaated tegevuse. Foto: Albert Truuväärt

Tallinna uus linnavalitsus otsustas esmaspäeval, et linnameedia lõpetab senisel kujul tegevuse hiljemalt mai lõpuks.

Tallinna linnapea Jevgeni Ossinovski ütles esmaspäeval pressikonverentsil, et hiljemalt 31. maiks lõpetavad linna toodetavad ülelinnalised ajalehed, internetiväljaanded ja telesaated tegevuse.

“Tehniliselt on see protsess, mis tuleb kommunikatsioonidirektoril ette valmistada, mis puudutab töölepinguid, hankelepinguid, rendilepinguid, kus on vaja läbi viia läbirääkimised. Seda tuleb teha rahulikult ja läbimõeldult ning inimeste suhtes viisakalt. Hiljemalt 31. maiks saab see töö tehtud ja iseseisev linna meedia sisu tootmine senisel viisil lõpeb,” lausus Ossinovski.

Selle tulemusena on tema sõnul võimalik säästa mitu miljonit eurot aastas, mida saab kasutada otstarbekamalt.

Tallinna strateegiakeskusele tehti ülesandeks ette valmistada ja tuua 15. mail toimuvale linnavalitsuse istungile linna kommunikatsiooniteenistuse struktuuri ja koosseisu muutmise korralduse eelnõu.

Linna kommunikatsiooniteenistuse linnameedia osakonnas töötab 15. aprilli seisuga 39 töötajat. Kõigi nende töötajate üheaegne koondamine toob kaasa kollektiivse koondamise.  Kollektiivse koondamise protseduur Töötukassaga ja koondatavate töötajatega suhtlemisel koos tähtaegade järgimisega võtab aega vähemalt üks kuu.

Tööandja võib töölepingu ülesütlemise avaldused töötajale anda alles pärast seda, kui töötukassaga on kollektiivse koondamise protseduur lõppenud. Töölepingud võivad omakorda lõppeda alles 30 kalendripäeva möödumisel töölepingu ülesütlemise avalduse saamisest. Seega võtab koondamise protseduur kuni töötajate töölepingute tegeliku lõppemiseni aega vähemalt kaks kuud.

Kommentaarid (4)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Uus LV on rumalad või kavalad?
16. apr. 2024 22:58
Ainuke , mis peaks säilima - Pealinna leht ja Tallinna Tv tooma üle , ETV+ juurde. Pealinna lehes - peaks olema Eesti keelne põhitekst, kokkuvõte vene ja inglise keeles. Tallinna TV peaks olema eesti keeles , venekeelne tõlge ja inglisekeelne eraldi. ........Kui me tahame , et suurima käibega - 5 miljonit võõrast aastas ja 400000 linnaelanikku ning riigi pealinna kasutavad Eestist ,mujalt- saaksid teavet. ............................. Kõik linnaosade lehed tuleb kaotada ja see info lähebki üle Pealinna lehte kui nädalalehte. Nädalalehele tuleb kehtestada kojuviimise tasu ja mitte rohkem. Kõikides Tallinna LV hoonetes on tasuta kättesaadav. ........ Sellega kaotaks mõttetud kommunikatsiooni ametnike kohad LOV kõikjal, piisab 1 ametnikust esitamaks materjalid ja pildid ja info oleks ühes lehes. Ei saa aru halli ajuga poliitikutest - kes arvavad,et Tallinn pole tervik ? Just see ta ongi ja nõmmekas peab teadma koplikatest või tiskrelastest jne. -----selge on aga poliitikute tahe - lammutada ja tuua uudiste ebaselgus, tekitada ebateadlikust ja LOV väikseid lehti kasutada kontrollimatult valimisteks lõustreklaame, sättida . Pealinna lehes seda ei saa, sest seal peaks olema mittepoliitiline tegevus - heaoluks. Täna on Pealinn üsna vähe poliitilist karva , on head lühilood linna visioonist, toimuvast. Samuti on Pealinna lehes palju häid arvamusi , see võib ju olla talumatu rumalatele aga targemad analüüsivad oma tegusid , peaksid olema tänulikud. Kasvõi see idiootsus - metroo maaalla ja maapeale kui sellesama ja odavalt lahendab kiirtramm, mitte Ülemiste vanakese häirimine Tallinna maaaluste jõgede, allikate ja savi, pae, liiva jms. teadmata kihitide kaevandamisega, millise kohta on geoloogiaametnikud oma arvamust öelnud. See Tallinna metroo maaaluse osa raha eest saaks juba 1/3 Soome tunnelist ! Vaat nii , fatamorgaana korraldajad.
Arvamus
16. apr. 2024 00:25
Mida vähem inimene loeb, seda õnnelikum ta on.
Inks
15. apr. 2024 21:06
Kahju tegelikult! Pealinna leht on huvitav ja ei olnud otsatuid poliitmängurite lugulaule täis. Linnaosalehtede kakskeelsus, nüüd juba ingl k osa ka - oli küll kole, Tallinna linn peaks infot linnarahvale ikka jagama, jäägu üks eestikeelne leht
Maarjaliis
15. apr. 2024 18:28
Karma is a bitch