"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TÄNA! Raeapteegis tutvustatakse vanalinna aeda (0)
16. aprill 2024
Õhtu jooksul saab kuulata toredaid taimelugusid ja legende. Foto: Pixabay

Neljapäeval, 18. aprillil kell 18 on kõik huvilised oodatud Raeapteeki vanalinna aia tutvustusõhtule.

Vanalinna aia tekkelugu ja praeguseid tegemisi tutvustab vanalinna aia elanik ja aktiivne kogukonnaaia eestvedaja Aigi Heinonen, keda möödunud aasta lõpul tunnustati silmapaistva ja väärt panuse eest aia rajamisel aasta linnakodaniku tiitliga. 

Õhtu jooksul saab kuulata toredaid taimelugusid ja legende, mekkida ravimtaimeteed ning huvilistel on võimalus saada infot, kuidas soovi korral ise aia tegemistes kaasa lüüa.

Vanalinna seltsi liikme Aigi Heinoneni eestvedamisel rajasid kohalikud elanikud 2022. aastal Tornide väljakule kogukonnaaia, mis lähtub keskaegse nunna Hildegardi õpetustest. Selles kogukonnaaias kasvavad taimed, mis olid ka keskaegses linna- või kloostriaias, näiteks pune, tüümian, salvei, naistenõges, apteegitill ja petersell. Aia keskel paiknevad imelised apteegiroosid ja lavendlipõõsad. Taimekastid on Vanalinna seltsi inimeste endi meisterdatud. Aias on taimede juurde pandud selgitavad sildid eesti, inglise ja ukraina keeles.

Lisaks on aias suur uhke Taimekataloog taime nimede ja kasutuse kohta, kujundatud kunstnik Helje Eelma illustratsioonidega. 

Osaluspanus 5 eurot. Tasumine kohapeal alates kl 17.45.
Vajalik etteregistreerimine: https://forms.gle/q7cBR6UyUEBnD4zq8

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid