"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Liiklustalgud: politsei püüab kihutavaid juhte (1)
16. aprill 2024
Eelmise aasta talgutel fikseeriti kokku 1182 kiiruseületamist. Kui palju neid see aasta kokku tuleb, saab teada juba pärast aktsiooni. Kuvatõmmis

Esmaspäevast algasid taas liiklustalgud ehk üle-eestiline kiiruse kontrolli aktsioon. Tallinna uudised käisid uurimas, millised on Tallinna kõige probleemsemad teelõigud, kus juhid armastavad gaalipedaalile vajutada.

Politsei- ja piirivalveamet ootas liiklustalgute raames 5. aprillini inimeste tähelepanekuid kohtadest, kus kiirust ületatakse. Ligi 2500 teadaandest oli üle poole Harjumaa kohta.

“Kõige rohkem kaebusi sai Pärnu maantee, Liivalaia tänav, Laagna ja Järvevana tee ehk kohad, kus kõige rohkem sõidab sõidukeid, on kõige tihedam liiklus. Mis eelmiste aastate näitel ei ole muutunud, on see, et endiselt jäävad vahele sama piirkonna elanikud, kus nad ise elavad, kindlasti nad teavad kiiruspiirangut, aga ikkagi rikuvad. Kindlasti on palju neid tänavaid, kus me tavapäraselt liiklusjärelevalvet ei tee,” ütles liikluse välijuht Marek Vähi.

Siin Kopli kandis on liiklus praegu võrdlemisi rahulik, samas täna hommikul registreeriti siin nii palju kiiruseületajaid, et PPA lubas sel nädalal siia veel tagasi tulla. Selles, kas kiiruse mõõtmise tõttu autojuhid sel nädalal ka aeglasemalt sõidavad, Marek Vähi probleemi ei näe: “Väga tore, kui sõidavad, siis on asi juba oma eesmärgi täitnud, aga eesmärk on ikkagi see, et inimesed saaksid südamelt politseile ära öelda, millised on need kohad, mis neid häirivad ja politsei siis jõudumööda käib ja kontrollib neid. Võtke ühendust liikluskeskuse või veebipolitseinikuga, kirjutage murekohad. Kui on sellised kohad, mida on vaja näiteks linnavalitsusega läbi rääkida, et kuskil oleks vaja liiklust piirata, siis need ettepanekud ka tehakse.”

Eelmise aasta talgutel fikseeriti kokku 1182 kiiruseületamist. Kui palju neid see aasta kokku tuleb, saab teada juba pärast aktsiooni. Küll aga tasub jälgida liiklustalgute kodulehte nägemaks, kus ja mida korrakaitsjad märganud on.

“On hea meel selle üle, et paljud inimesed on tulnud ja kiitnud politseipatrulle, et nad nendel kohtadel kiirust mõõdavad,” ütles Vähi.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

tempmail
16. apr. 2024 15:44
Somebody essentially lend a hand to make significantly posts I might state That is the very first time I frequented your web page and up to now I surprised with the research you made to create this particular put up amazing Excellent job