"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. MELT innovatsioonifoorum otsis tehisarule kohta meie igapäevas (0)
17. aprill 2024
Tallinna toimus MELT innovatsioonifoorum. Foto: Aleksandr Guzhov

MELT innovatsioonifoorumi fookuses oli sel aastal AI ehk tehisintellekt. Oma ala asjatundjad uurisid ja arutlesid teema üle, kas AI-d saab usaldada? Tuleb välja, et ei saa.

Kuidas teile meeldiks minna päevapealt tööle, saada palka töö eest, mida te veel ei oska, aga samal ajal õppida juurde ja saada aina rohkem palka? Selline uuenduslik õppemeetod ehk tegelikult vana uues kuues on kasutusel Magnetic Groupis. Vanasti pidi ju igaüks läbima õpipoisi- ja sellitaseme, et meistriks saada.

“Tiivamehaanikud, on mootorimehaanikud, interjöörimehaanikud ja on ka keremehaanikud ehk õppeprogrammi käigus saab käia läbi kõik osad lennukil ja mis on õpilasele sobilik, näiteks meeldib rohkem mootorite kallal tööd teha, siis ongi võimalus valida see suund,” ütles Magnetic Group mentor Kristjan Kongas. Tallinna innovatsioonifoorum MELT arutles tehisaru üle. Kas tehismõistus loob paremat tulevikku?

“Tuleb alati pidada silmas, et tehisintellekt ei tea kõike. Ta lihtsalt kombineerib sõnu ja võimalusi kokku. Ta ei tea, mida ta sulle räägib ja ta võib valetada, aga ta ei tea, et see on vale. Ma ütleks, et AI on juba igal pool ja me juba kasutame seda. Me vahel ei mõista seda. See on nagu elektri puhul, et sa ei adu igapäevaasja puhul, et see kasutab elektrit. Tehismõistust kasutatakse meditsiinis, liikluses, hariduses ja meelelahutuses. Seega, see on kõikjal,” rääkis MELT foorumi peaesineja Elina Hiltunen.

Tehisaru kasutamisega on Eesti ettevõtted esialgu tagasihoidlikud. Uuringu kohaselt kasutatakse Eestis mõne aasta pärast tehisaru 61% ettevõtetes.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid