"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Aasta suurim moepidu vee peal. Vetelpäästjad on siiski valvel (0)
19. aprill 2024
Selline näeb välja Kalev Spa basseini ehitatud lava. Kuvatõmmis

Tallinn Fashion Week meelitab taas kokku moehuvilisi. Igal aastal toimuvad etendused eri paikades, sel aastal on see väga eriline. Vahendab Tallinna uudiste toimetaja Vambola Paavo.

Tallinn Fashion Week üllatab uudse toimumiskohaga. See on Kalev Spa 50 meetri bassein. 60 aastat tagasi laulis Vello Orumets siin hitiks laulu “Kui kõnnib mannekeen”. Aeg on edasi läinud ja nüüd kõnnivad mannekeenid juba veel. Moeetenduse korraldamise idee tuli Anne Kilgil pool aastat tagasi õhtul voodis. 

“Miks mitte moesõu, lava keset vett, niimoodi see sündiski. Panin idee kõigepealt teele Eesti tuntud moekunstnikule Tanel Veenrele, kes samal päeval edastas selle Aldo Järvsoole ja järgmine lõuna olid nad juba Anu Kikasega siin kohapeal ja vaatasime, kuidas see kõik võimalikuks võiks saada. Nii ruttu see käiski,” ütles Kalev Spa turundusjuht Anne Kilk.

Mannekeenid on professionaalsed kõndimaks veele asetatud pontoonidel. Vetelpäästjad on siiski valvel. 

“Sild kergelt õõtsub, aga on turvaline. Ekraanide taga on meie vetelpäästjad valmis, kui peaks olema hetk, siis nad hüppavad appi,” ütles Kalev Spa veekeskuse juht Meeli Eelmaa.

Mannekeenidel tuleb vaadata jalgade ette. Pontoonidel on väikesed augud ja neisse võib konts sattuda, siis oledki vees. Lava kergelt ka õõtsub. Etendusteks tuli veele ehitada lava. Töid pidi tegema tavakülalisi segamata.

“Lava hakati ehitama õhtul kell kümme ja öösel kell neli lõpetati, nii et suur töö. Tavakülaline saab ujuda hommikul vara, kella 6.30–9 saab ujuja oma tõmbed ära teha,” ütles Eelmaa.

Tallinn Fashion Weeki peakorraldaja Anu Kikas möönab, mannekeenid oskavad ujuda. “Meie oleme kontrollinud ja küsinud ja nemad on lubanud, et oskavad ujuda. Kedagi sellist, kes ütles, et ei oska ujuda, siia seekord tööle ei võtnud,” ütles Kikas. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid