"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
PILDID: aprillilumi Tallinnas. Mida lubab ilmajaam lähipäeviks? (0)
20. aprill 2024
Aprillikuu lumi Tallinnas. Foto: Ilja Matusihis

Keskkonnaagentuuri ilmaprognoosi järgi püsib lähipäevil jahe, öiste miinuskraadidega ilm.

Pühapäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest lund ja lörtsi, öö hakul Kagu-Eestis võimalik ka vihm. Puhub muutliku suunaga tuul 1-6 m/s, saartel ja rannikul valdavalt loode- ja läänetuul 3-9 m/s, kesköö paiku pöördub järk-järgult põhja ja kirdesse. Õhutemperatuur on vahemikus -4 kuni +1 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm. Kohati võib vähest lund ja lörtsi sadada. Kirde- ja põhjatuul tugevneb 3-9, õhtupoolikul rannikul puhanguti kuni 13 m/s. Sooja on 1-7, Kagu-Eestis kuni 9 kraadi. 

Vaata galeriid (40)

Esmaspäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Kesköö paiku jõuab vihma- ja lörtsisadu Ida-Eestisse, laieneb edasi lääne poole ja muutub intensiivsemaks. Puhub kirde- ja põhjatuul 4-9, rannikul puhanguti kuni 13 m/s, vastu hommikut tugevneb põhja- ja loodetuul 7-12, rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus -2 kuni +3 kraadi. Päeval on enamasti pilves ilm. Sajab vihma ja lörtsi. Puhub põhja- ja loodetuul 7-12, puhanguti 14, saartel ja rannikul kuni 17 m/s, õhtul nõrgeneb veidi. Õhutemperatuur on vahemikus 0 kuni +5 kraadi. 

Teisipäeva öösel on pilves ilm. Aeg-ajalt sajab vihma ja lörtsi, sekka ka lund. Puhub loode- ja läänetuul 7-12, puhanguti 14, rannikul kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus -2 kuni +2 kraadi. Päeval on enamasti pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma ja lörtsi, sekka ka lund, õhtu poole sadu harveneb. Puhub lääne- ja edelatuul 7-12, puhanguti 15, rannikul kuni 18 m/s, õhtul nõrgeneb. Õhutemperatuur on vahemikus 0 kuni +4 kraadi. 

Külmad aprillikuud

Alates 1961. aastast on kõige külmem aprill olnud 1966. aastal, mil Eesti keskmine õhutemperatuur oli +0,8 kraadi. Sama jahe aprill on olnud ka aastatel 1974 ja 1971, mil Eesti keskmine õhutemperatuur oli +3,0 kraadi.

Soojarekord

24. aprillil 2000. aastal mõõdeti aprilli kuumarekord. Kõige soojem oli siis Kundas (27,6 °C), aga ka mujal ühtlaselt 27 kraadi ümber. Tallinnas mõõdeti sel päeval maksimumiks 27,2 °C ja Tartus 27,3 °C.

Märksõnad:
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid