"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Nõmmelt alguse saanud Eesti naabrivalve peab täna oma 24. aastapäeva (0)
05. mai 2024
Naabrivalve on eestis tegutsenud pea veerand sajandit. Foto: Alar Rästa / Nõmme LOV arhiiv

MTÜ Eesti Naabrivalve tähistab pühapäeval, 5. mail oma 24. aastapäeva, olles selle aja jooksul seisnud kogukondade turvalisuse ja naabruskondade heaolu edendamisele eest.

Eesti naabrivalve sai alguse Nõmmelt. 2000. aasta mai alguses kogunes Nõmmel rühm aktiivseid elanikke, kes soovisid oma koduümbrust turvalisemaks muuta ning algust teha naabrivalvega. Seda tehti tihedas koostöös Nõmme linnaosa valitsuse ja tollase Lõuna politseijaoskonnaga.

Alates 2000. aastast on Eesti naabrivalve olnud juhtiv jõud naabrivalve-kontseptsiooni rakendamisel ning kogukondade ühendamisel turvalisuse suurendamiseks. Ühingu missioon on luua ja säilitada turvalisi ning toetavaid naabruskondi, kus inimesed tunnevad end ohutult ja kus on arengut toetav keskkond.

“24 aasta jooksul on Eesti Naabrivalve kasvanud ja arenenud tänu pühendunud liikmetele, vabatahtlikele ja partneritele üle Eesti. Oleme uhked oma saavutuste üle, kuid tunnistame, et nii nagu ei saavutata kunagi 100-protsendilist turvalisust, ei lõppe kunagi ka meie töö,” teatas ühing. “Jätkuvalt pühendume kogukondade turvalisuse ja heaolu edendamisele ning koostööle kõigi nende partneritega, kes jagavad meie visiooni paremast ja turvalisemast Eestist.”

Eesti naabrivalve tänab ühtlasi kõiki, kes on neid toetanud. Ühing vaatab enda sõnul tulevikku teadmisega, et nende missioon on jätkuvalt oluline.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.