"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
GALERII. Tallinna päev algas peaministri ja linnapea kohtumisega Lühikese jala väravas (1)
15. mai 2024
Tallinna linnapea Jevgeni Ossinovski ja peaminister Kaja Kallas Lühikese jala väravas. Foto ja galerii: Aleksandr Guzhov

Tallinna päeva tähistamine algas täna hommikul kell 10 traditsiooniliselt piduliku Lühikese jala värava avamisega, kus peaminister Kaja Kallast tervitab Tallinna linnapea Jevgeni Ossinovskit. 

Vaata galeriid (34)

Tallinna päeva sündmused saavad traditsiooniliselt alguse peaministri ja linnapea kohtumisega Lühikese jala väravas kell 10, et kinnitada üla- ja all-linna head läbisaamist. Kombe kohaselt tuleb peaministril Toompea poolel linnaväravale koputada, misjärel linnapea avab värava ja tervitatakse linnarahvast.

Tallinna päevaga tähistatakse Lübecki linnaõiguse saamist 1248. aastal, millega pääses Tallinn ka Euroopa linnade liitu. Kolmapäeval saab Tallinn 776-aastaseks, mida tähistatakse tänavu kolmapäeval ja laupäeval. Tallinna päeva tähistamise traditsioonile pandi alus 2002. aastal.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Lilled pidanuks tooma Kallase Kaja
22. mai 2024 22:57
Ta ronis Toompealt ju Tallinna päeva tähistama - seega õnnitleja ? Jevgeni (Eugeni- nagu kirjutas Lasnamäe Lov kohast äraöelnu) käest ja Kallase käest oleks reporter pidanud küsima Nõelasilma ajaloo kohta midagi - oleks näinud saamatust