"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
RATTASÕIT JA RÖÖVEL ÖÖBIK. Mida pakub Tallinna päeva õhtuprogramm? (0)
15. mai 2024
ÖÖS ON RATAST. Lisaks veel ka muusikat. Foto: Pealinn

Täna said alguse Tallinna päeva pidustused, millega tähistatakse 776 aasta möödumist Lübecki linnaõiguse saamisest. Tallinna päev toimub juba 23. korda, aga esimest korda tähistatakse sellel aastal ka Tallinna ööd.

Tallinna öö algab jalgratturite populaarse ühissõiduga TOUR d’ÖÖ, mis toimub juba 74. korda. Kogunetakse Tondiraba pargis kell 19.30 ning teele asutakse kell 20.00. Osalemine on kõigile tasuta. Arvestades teiste sõitjatega, pidades kinni ohutusreeglitest ja kuulates kollastes vestides Karjuste sõna, jõutakse rahulikus tempos peale 12 km läbimist Vabaduse väljakule.

Kell 21.30 astub seal lavale Röövel Ööbik – 1980ndate keskel alustanud indie-bänd, kes nüüd, peale 15-aastast pausi üllitas uue albumi nimega „Transcent“. Bändi kuuluvad Tõnu Pedaru (laul), Raul Saaremets (trummid) ja Sten Šeripov (kitarr). Kontsert kestab 45 minutit. 

Tallinna päeva sündmusi jagub tänavu kaheks päevaks, pidustused jätkuvad hoogsalt ka laupäeval, 18. mail. 

Tallinna ööelu nõunik Natalie Mets aga juhib tähelepanu, et õhtu saabudes linnaelu ei vaibu, vaid lihtsalt muutub. „Linnad üle maailma mõistavad üha enam, et mitmekesine linnaelu ei toimu vaid päeval, vaid ka öösel – nii ka Tallinn. Ootame kõiki, et üheskoos Lasnamäe Tondiraba pargist ratastega läbi linna Vabaduse väljakule sõita, et seal ühiselt kuulata Röövel Ööbiku kontserti ja seejärel osa võtta Muuseumiöö sündmustest,“ rääkis Mets.  

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.