"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TÄNA! Laupäeval annab Nõmmel Vabaduse pargis kontserdi Põhja-Tallinn (0)
15. mai 2024
PÕHJA-TALLINN TULEB. Seekord Nõmmele. Foto: Ksenija Kurs

18. mail tähistatakse üle Tallinna linnaosade päeva, Nõmmel esineb sel puhul Põhja-Tallinn.

Üritustega tehakse algust kell 10, kui avatakse Pääskülas Kalda tänava veesilma juures mälestuspink olümpiavõitjale, kiiruisutaja Ants Antsonile.

Kell 12 on Vabaduse pargis kõrgpeenra korrastamise talgud. Juhendaja näpunäidetel saavad kõik peenarde korrastamisel kaasa lüüa. Samas jagatakse elanikele männi- ja kuuseistikuid, et soovijad saaksid oma aeda rohelust lisada. Pärast talguid kell 14 toimub Vabaduse pargis tasuta kontsert, kus üles astub popisugemetega hiphopansambel Põhja-Tallinn.

Õhtul on valikuid mitu. Kell 18 esineb Nõmme Kultuurikeskuses tantsustuudio Alhambra, erinevalt kontserdist tuleb tantsuetendusele 10-eurone pilet lunastada. Kell 19 avatakse vastrenoveeritud Hiiu staadion ja jalgpalli Premium liiga 11. voorus võõrustab Nõmme Kalju Kuressaare jalgpalliklubi.

Kell 18-23 on üle-euroopaliste muuseumiöö raames avatud ka Nõmme Muuseumi uksed. Tutvuda saab püsinäitusega ja kohal on Nõmme ajaloo uurija Leho Lõhmus. Erinäitusena on väljas nõmmeka Einar Laigna sepised. Kell 19 ja 21 on kavas Einar Laigna loeng „Keskaja meister ja tema suhe sepatöösse“.

Pühapäeval on Nõmmel hooaja esimesed hoovimüügipäevad, kus kell 11-16 on avatud kümned hoovid kõikjal Nõmmel. Müügil on palju rõivaid ja jalanõusid, kasutuseta jäänud mänguasju ja raamatuid, põnevat käsitööd ja tarbekunsti, mõnusaid hoidiseid ja taimi rohenäppudele. Mõnedes hoovides on avatud kodukohvikud ja kunstinäitused.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.