"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TalTechile on esitatud üle 2000 sisseastumisavalduse (0)
27. mai 2021
TalTechi õppeprorektor Hendrik Voll. Foto: Albert Truuväärt

“Juba kolmandat aastat näeme, et võimalus varakult ülikooli sisseastumisavaldus esitada on sisseastujatele atraktiivne ja isegi vajalik. See annab neile võimaluse oma aega ja plaane varem planeerida ning annab kindluse tuleviku osas,” rääkis TalTechi õppeprorektor Hendrik Voll.

Ta selgitas, et eelmisel aastal kasutas aastaringset vastuvõttu pea pooled kõikidest TalTechi sisseastunutest, praegune avalduste laekumiste trend annab usku, et sel aastal ületab see 50 protsendi piiri, vahendab BNS.

Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) on kolmapäevase seisuga esitatud kokku 2040 sisseastumisavaldust, millest esimesse astmesse 1299 ja magistrisse 741 avaldust – kokku on oma õppimatuleku kinnitanud 334 inimest. 

Vastuvõtt TalTechi algas tänavu 1. jaanuaril. Esimesse astmesse on selle ajaga kokku esitatud 1299 avaldust. 147 inimest on tänaseks oma õppimatuleku juba kinnitanud. Paljud esimesse astmesse avalduse esitanud ootavad veel riigieksamite tulemuste avaldamist, misjärel saavad nad lävendiületamise korral ülikoolilt pakkumise õppimatulemiseks.

Esimest korda on esimese astme populaarsemate õppeprogrammide hulka tõusnud küberturbe tehnoloogiate õppeprogramm. Samuti on varasemast rohkem huvi tekitanud integreeritud tehnoloogiate õppeprogramm. Kõige populaarsem on praeguse seisuga IT-süsteemide arenduse programm.

Magistrisse on kokku esitatud 741 avaldust, 187 inimest on oma õppimatuleku kinnitanud. Magistriõppe populaarsemad programmid seniste avalduste arvu järgi on valdavalt majandusteaduskonnast: juhtimine ja turundus, ärirahandus ja majandusarvestus ning rahvusvaheline ärikorraldus. Neljandal positsioonil on küberkaitse magistrikava, mis samuti debüteerib sel aastal populaarsemate õppeprogrammide seas.

Vastuvõtt TalTechi jätkub – avaldusi saab esitada 6. juuli keskpäevani. TalTechi õppimisvõimalustega saab tutvuda teejuht.taltech.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.