"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinn paigaldab veel kaheksa kiirustablood (0)
18. aprill 2024
KURB NÄGU. Juhul, kui liiga raskelt pedaali tallad. Foto: Ilja Matusihis

Tallinna transpordiamet paigaldab üle linna kaheksa kiirustablood, et juhtida autojuhtide tähelepanu kehtivale piirkiirusele. Kaamerad kuvavad sõidukite kiirust ja annavad vastava emotsiooniga juhile märku, kas ta peab kinni kehtivast kiirusepiirangust.

Tallinna transpordiameti juhataja Indrek Gailan selgitas, et linna eesmärk on rajada ohutut ja mugavat liikuvuskeskkonda kõigile liiklejagruppidele. „Elektroonilised kiirustablood on üks võimalikest tööriistadest, mida saame kasutada. Emotsioonikaamerad paigaldatakse kohtadesse, kus soovime sõidukijuhtidele meelde tuletada antud lõigul kehtivat lubatud kiirust ja rahustada liiklust. Asukohad valisime koostöös linnaosadega nendes piirkondades, kus on olnud probleeme sõidukiirusest kinnipidamisega.“

Kiirustablood pannakse üles Mustamäel Vinkli tänavale, Nõmmel Pargi tänavale Nõmme gümnaasiumi ja kooli spordihoone vahelisele lõigule, Kesklinnas Kunderi tänavale, Lasnamäel Majaka põiku, Pirital Lodumetsa teele, Põhja-Tallinnas Soo tänava algusesse, Haaberstis Kakumäe teele ja Kristiines Mooni tänava algusesse.

Tuginedes uuringutele saab väita, et kiirustabloode mõjul alandatakse kiirust vahemikus 3–6 km/h. Mõnevõrra rohkem alandatakse kiirustabloode piirkonnas sõidukiirust siis, kui seda motiveerib tegema ka ümbritsev keskkond, nt koolide lähedus.

Kaheksa kiirustabloo maksumus koos paigaldusega on 45 200 eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.