"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Ida-Tallinna Keskhaigla arendab taastusravi koos Tehnikaülikooliga (0)
27. mai 2021
ITK taastusravikliiniku sotsiaaltöötaja Epp-Triin Võsu.

Ida-Tallinna Keskhaigla ja Tallinna Tehnikaülikooli koostöö on kasvanud kolme aastaga rahvusvaheliseks. Magdaleena haiglas on tänu sellele sündinud igati tänapäevane taastusravi keskus, kus kasutatakse ka virtuaalreaalsust.

Üks virtuaalreaalsuse kasutamise võimalusi ravis on näiteks virtuaalne kauplus, kus tuleb vastavalt ostunimekirjale kärusse kaupa laduda ning hiljem selle eest kassas tasuda.

“Patsiendid on selle süsteemi väga hästi omaks võtnud. Esialgu on see harjumatu, kuid lõpuks nad saavad selle asjaga väga hästi hakkama,” kinnitas Ida-Tallinna Keskhaigla Taastusravikliiniku sotsiaaltöötaja Epp-Triin Võsu, “See toob taastusravisse mängulisust. Patsiendid tegelikult ütlevad: oh, tahaks veel mängima minna. Just see, et nad saavad ise selle reaalse kogemuse – läheb poodi, teab, mida võtta, oskab maksta ja rahaga majandada.”

Kliiniku Grail seade, mis on loodud kõnnianalüüsi ja -treeningu tegemiseks, on siia jõudnud tänu Ameerika sõjaväele. Nimelt nägi toonane minister Hanno Pevkur sõdurite taastusravivõimalusi Ameerikas ja lõi ka siin taolise keskuse.

“Muutunud on väga palju. Juba filosoofia on muutunud, et inseneriteadust ja tehnikateadust on võimalik arstiteadusega sünergiliselt koos toimima panna. Me oleme saanud oma kogemused 3D printimises, me meil on väga tõhus virtuaalreaalsuse alane koostöö ja neid suundi, mida ühiselt arendada, on meil plaanis juba päris palju,” sedastas Ida-Tallinna Keskhaigla Taastusravikliiniku juhataja Heidi Alasepp.

Kliinikul on veelgi suuremaid plaane, ühendada teadlaste ja arstide tegevus rohkem kui ainult koostööna.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.