"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna tervishoiu kõrgkooli koolitus toob õetööle uusi spetsialiste (0)
27. september 2021
Tallinna tervishoiu kõrgkooli rektor Ülle Ernits. Foto: Albert Truuväärt

“Sotsiaalministeeriumi ja kõrgkoolide koostöös korraldatud regulaarne võimalus õdedele naasta tervishoiusüsteemi on kiiduväärne. Projekti raames saab tervishoiusüsteem tagasi väärt õed ja patsiendid kogenud aitajad,” ütles Tallinna tervishoiu kõrgkooli rektor Ülle Ernits.

Tallinna tervishoiu kõrgkoolis algab seitsmendat korda koolitus, mille läbimisel on valmis naasma tervishoidu õetööle ligikaudu 15 uut spetsialisti, vahendab BNS.

Kõrgkoolis toimuvat projekti  “Õed tagasi tervishoidu” rahastab sotsiaalministeerium ning selle eesmärk on julgustada pikka aega õe tööst eemal olnuid naasma tervishoidu ja seeläbi leevendada tööjõupuudust tervishoiuasutustes. Juba teist korda saavad teiste seas koolitusele õppima kandideerida ka velskrid ning õed ja ämmaemandad, kes on küll tervishoiutöötajate registris, kuid ei ole alates 2015. aasta 1. veebruarist õena töötanud.

“Projekt “Õed tagasi tervishoidu” on olnud jätkusuutlik, tuues alates 2015. aastast tervishoidu tagasi rohkem kui sada õde,” tervishoiu kõrgkooli õppejõud-lektor Kadri Kööp. “Praegusel ajal on iga õde kulla väärtusega ning antud projekt võimaldab kaasajastada kord juba omandatud teadmisi ja oskusi, et neid taas praktikasse rakendada.” 

Õppetöö toimub tsüklitena üle nädala märtsini. Kursuse lõpus sooritavad õppijad eksami ja võivad taotleda enda tervishoiutöötajate registrisse kandmist ning seejärel  asuda ka õena tööle. Tallinnas alustavasse õpperühma on oodata 15 õppijat, kellele makstakse õpingute ajal ka stipendiumi.

Registreerimine õppesse algab 27. septembril ja kestab 27. oktoobrini. Täpsem info ja õppetööle registreerumine toimub aadressil https://koolitus.edu.ee/training/6389 .

Tallinna tervishoiu kõrgkool on rahvusvaheliselt tunnustatud tervise ja heaolu valdkonnas koolitust pakkuv riiklik rakenduskõrgkool, mille missioon on koolitada innovaatiliselt ja kriitiliselt mõtlevaid tehnoloogiliste pädevustega tervisevaldkonna töötajaid.

Uuest aastast alustab sarnane rühm ka Tartu tervishoiu kõrgkoolis. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.