"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Tallinna Raestipendiumi pälvis 15 magistranti ja doktoranti (0)
24. november 2023
TARKUS TULEB. Õnnelikud stipendiumisaajad Poska majas. Foto: Aleksandr Guzhov

Eile anti Jaan Poska majas üle tänavused Raestipendiumid magistrantidele ja doktorantidele. Kokku otsustati välja anda 15 stipendiumi kogusummas 36 000 eurot.

Raestipendiumi eesmärk on toetada magistri- ja doktoriõppe üliõpilasi, kelle uurimistöö seondub Tallinnaga, on linnale praktilise väärtusega või aitab lahendada mõnd linnale olulist probleemi.

Abilinnapea Andrei Kante sõnul laekus tänavusele konkursile 33 taotlust kuuest ülikoolist. „Kui varasemalt on taotlusi esitatud ainult pealinna kõrgkoolidest, siis sel korral oli kandideerijaid ka Tartu Ülikoolist ja Eesti Maaülikoolist. Ülikoolide ringi laienemine on igati positiivne,“ ütles abilinnapea.

„Tudengeid kõnetavad kõige enam hetkel ühiskonnas laiemalt fookuses olevad valdkonnad. Stipendiumi pälvinud uurimistööde teemad varieerusid alates linna klubikultuurist kuni taimefüsioloogiani, kuid hõlmasid näiteks ka energeetika, digitaliseerimise, segregatsiooni ja elanikkonnakaitse valdkondi. Linn on tänulik, et selliseid töid koostatakse just Tallinna jaoks lahendamist vajavaid probleeme silmas pidades,“ lausus Kante.

Tallinna Tehnikaülikoolist said Raestipendiumi magistrandid Joanna Laast, Karl Järve, Birgit Russka, Kiur Kalme ja Ergo Pärnits ning doktorandid Dmitri Nikitin, Kertu Lepiksaar, Lauri Hass ja Laura Mrosla. Tallinna Ülikoolist pälvisid stipendiumi magistrandid Paula Johanna Rõuk, Esther Linask ja Krista Erg-Scacchetti ning doktorant Luke Stange. Tartu Ülikoolist sai stipendiumi doktorant Elina Maarja Suits ning Eesti Maaülikoolist magistrant Johanna Etverk.

Kõiki esitatud stipendiumitaotlusi hindas kaks eksperti, kelle arvamuse põhjal tegi otsuse õppe- ja teaduskoostöö komisjon. Magistrantidele makstav stipendium on 2000 eurot, doktorantidele 3000 eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.