"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kunstitudengid kutsuvad pühapäeval jõuluturule (0)
15. detsember 2023
3D-prinditud jalanõud, disainer Juhan Soomets. Pressifoto

Traditsiooniks saanud kunstiakadeemia tudengite jõuluturg toimub Solaris keskuses pühapäeval, 17. detsembril kell 11-17. EKA jõuluturg on Eesti üks suurimaid ja meelitab igal aastal kohale sadu inimesi.

“Kuna suurem osa jõuluturul müüdavatest toodetest on sellised, mida ühestki kauplusest ei leia, siis on see suurepärane võimalus tulla uudistama kodumaist unikaalset disaini, mis passib hästi ka jõuluvana kingikotti,” ütles EKA jõuluturu korraldaja Cristopher Siniväli.

Kokku müüb jõuluturul oma loomingut ligi kaheksakümmend noort kunstnikku ja disainerit. Lisaks tarbekeraamikale, ehetele ja soojadele kudumitele leiab turult sel aastal ka 3D-prinditud jalanõusid, Gotlandi lammaste eksklusiivset lambanahka ja nahast sekslelusid magamistuppa.

“Tooteid on turul seinast seina ning noorte disainerite loomingut vaadates torkab silma materjalide osav taaskasutus ja vastandumine kiirmoele. Nii on ka jõuluturu eesmärk innustada inimesi kinkima oma lähedastele jõuludeks masstoodangu asemel kohalikku käsitööd,” lisas Siniväli.

Traditsiooniks saanud EKA jõuluturg toimub Solaris keskuses sel pühapäeval, 17. detsembril kell 11-17. Et kauplemine oleks sujuvam, palutakse kaasa võtta sularaha.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.