"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
„Kriminaalne Nõmme“. Kas teadsid, et Nõmmel elas kunagi inimsööja? (1)
10. jaanuar 2024
Augustis „Avastades Nõmmet“ ekskursioonil tähetorni oli huvilisi sedavõrd palju, et sel aastal tuleb sarnane üritus kordamisele. Foto: Albert Truuväärt

Möödunud aastal sai alguse mitmekesine üritustesari „Avastades Nõmmet“, mis nõmmekate seas kiiresti populaarsust kogus. Neljapäeval, 11. jaanuaril kell 18 toimub selle aasta esimene üritus peakirjaga „Kriminaalne Nõmme“.

Sarja eesmärk on tutvustada erinevates formaatides kõige põnevamaid ja intrigeerivamaid paikasid Nõmmel. Külastati tähetorni, prügimäe territooriumi, tutvuti Nõmme esimese krundi ja raudteejaamadega.

„Nõmme ajalugu on köitev ning meil on inimesed nagu Piret Loide, Leho Lõhmus ja Hendrick Rang, kes oskavad selle enda kaasahaarava kõnemaneeri ja detailitäpsusega rääkida veelgi põnevamaks. Eelmisel aastal toimunud kohtumistele lisas väärtust see, et paljudel osalejatel oli ka enda isiklikust või perekonna mälust lisada värvikaid detaile, mis laiemalt teada veel polnudki,“ tõdeb Nõmme linnaosavanem Karmo Kuri. „Loodan, et leiate aega mõnel käesoleval aastal toimuval retkel osalemiseks. Ise plaanin kindlasti kohal olla ja Nõmme ajalugu ning kauneid paiku nautida.“

Selle aasta esimene üritus pealkirjaga „Kriminaalne Nõmme“ toimub sel neljapäeval.

Imearmas Nõmme peidab enda minevikus mitmeid judinaid tekitavaid lugusid. Kas teadsid, et Nõmmel elas kunagi inimsööja? Siin on toimunud nii röövimisi kui ka mõrvu… Aga kuidas on olukord praegu? Sellest kõigest tuleb meile rääkima Nõmme-Haabersti piirkonna vanemkomissar Aleksandr Suhhanov. Kohtumine leiab aset 11. jaanuaril kell 18 Nõmme Majas (Valdeku 13, sissepääs maja küljepoolsest Valdeku noortekeskuse uksest).

Järgmine „Avastades Nõmmet“ üritus on 8. veebruaril, kui külastatakse renoveerimisele minevat Hiiu kooli (Raudtee 55) ja ajaloolane Leho Lõhmus tutvustab Nõmme hariduse ajalugu. Kevade poole on plaanis külastada Silikaatsiidi tehnoparki, Hiiu Viljaelevaatorit, Männiku harjutusväljakut jt põnevaid kohti, kuhu tavaelus nõmmekas ei satu. Aga käiakse ka tuttavamaid radu, olgu selleks siis Mustamäe nõlv, Pääsküla raba või lihtsalt ajaloolised tänavad, mis giidi juhendamisel võivad hoopis uue tähenduse saada.

„Avastades Nõmmet“ retked toimuvad iga kuu teisel neljapäeval. Eriti populaarsetele retkedele tehakse kordusüritused. Augustis ekskursioonil tähetorni oli huvilisi sedavõrd palju, et sel aastal tuleb sarnane üritus kordamisele neljal korral.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Sinder
10. jaan. 2024 10:55
Nõmmel elab ka praegusel ajal hulk inimsööjaid, reptiile ja vampiire. Neid pole aga veel kinni võetud ja linnast ratsaredelil välja aetud. Nad on nagu metsasanitarid, kes tagavad, et kõik see mees oleks söögikõlbulik.

Seotud artiklid