"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Haabersti tegevuskeskus pürib linnaosa kunstikeskuseks (0)
26. jaanuar 2024
Näitus Haabersti tegevuskeskuses. Foto: Haabersti LOV

Haabersti tegevuskeskuse suures saalis on avatud TTÜ Fotoklubi näitus “Sügisvärvid”. Näituse idee on tuua inimesteni looduse erinevad variatsioonid, mida igaüks ei pruugi linnas olles ise märgata. Näitus on avatud 28 märtsini ja selle külastamine on tasuta.

Haabersti linnaosa vanema Oleg Siljanovi sõnul  pakub Haabersti tegevuskeskus linnaosa elanikele erinevaid võimalusi vaba aja veetmiseks. „Sel aastal on plaanis ehitada Järveotsa promenaad, millest üks osa on eraldatud ka näituse alale. Praegu pole linnaosas ühtegi tegutsevat muuseumi või näituse paviljoni,“ tõdes linnaosa vanem ja lisas, et tal on hea meel, et Haabersti tegevuskeskus pakub inimestele võimalust nautida kunsti kodu lähedal. „Tegevuskeskusest on saanud tõmbekoht, kus elanikud saavad käia huviringides, saada erinevaid teenuseid sümboolse summa eest ning seal toimuvad regulaarselt huvitavad näitused, muutes tegevuskeskust ka linnaosa kunstikeskuseks,“ ütles linnaosa vanem.

TTÜ Fotoklubi juhatuse liikme Annika Õisnurme sõnul on käesolev näitus “Sügisvärvid” osa sarjast “Subjektiivsed objektiivid”. „Igal aastal teeme vähemalt ühe näituse, mille riputame esialgu üles ülikooli seintele, kus kõik huvilised saavad seda vaatamas käia. Vaikselt oleme hakanud loomingut ka väljaspool ülikooli viima, et fotod ei jääks kontorisse tolmu koguma. Nüüd jõudsimegi 2024. aasta näitusega Haabersti tegevuskeskusesse,“ ütles Õisnurm.

Näituse idee oli tuua inimesteni looduse erinevad variatsioonid, mida igaüks ei pruugi linnas olles ise märgata. „Eelkõige on sügis aeg, mil loodus näitab oma võlu läbi värvide muutumise. Lehed, mis olid suvel rohelised, muutuvad tasapisi kirjuks, pakkudes põnevaid ja elavaid vaateid,“ lisas ta.

Fotode autorid on TTÜ Fotoklubis tegutsevad liikmed: Elina Jõpiselg, Kärt Kaljuvee, Mirjam-Liis Leoke, Robin Möll, Henri Olak, Marcus Pärtel, Marko Vilberg, Raimond Vink, Jan Vutt. Fotod on tehtud erinevates Eesti paikades, kus on olnud fotograafi jaoks silmapaistev kaader.

Põhiliselt on sügisvärve jäädud püüdma looduses, näiteks Virtsu raudteetammi läheduses, Nõmmeveski joal, Kolu loomaviaduktil Tallinn-Tartu maanteel või hoopis Võrumaal.

Näitust „Sügisevärvid“ saab külastada Haabersti tegevuskeskuses (Õismäe tee 24) kuni 28. märtsini. Näituse külastamine on tasuta ja kõik huvilised on oodatud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.