"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Laupäeval möödub 80 aastat Nõukogude lennuväe rünnakust Tallinnale (0)
06. märts 2024
9. märtsil kell 19.15 süüdatakse Harju tänaval küünlad ja helisevad Tallinna kirikute leinakellad. Foto: Albert Truuväärt

Sel laupäeval, 9. märtsil möödub 80 aastat Nõukogude Liidu lennuväe õhurünnakust Tallinnale. Eesti Muinsuskaitse Seltsi eestvedamisel korraldatakse pealinnas kurva tähtpäeva puhul mitmeid mälestusüritusi.

Märtsipommitamise aastapäeval toimub kell 12 traditsiooniline mälestusteenistus Siselinna kalmistul pommitamisohvrite mälestusmärgi juures. Kell 18 algab Niguliste kirikus mälestusteenistus ja -kontsert, kus esineb Veronika Portsmuthi kooriakadeemia kammerkoor. Kell 19.15 süüdatakse Harju tänaval küünlad ning helisevad Tallinna kirikute leinakellad. Rohkem infot Eesti Muinsuskaitse Seltsi kodulehelt.

Kell 20 tuleb Kaarli kirikus ettekandele Benjamin Britteni suurejooneline „Sõjareekviem“. Selle kontserdi korraldab Eesti muusika- ja teatriakadeemia koostöös Tallinna linnaga ning „Sõjareekviemi“ piletid on müügil Piletikeskuses ja Piletilevis. Lisainfot kontserdi kohta leiab siit

1944. aasta märtsis pommitas Nõukogude õhuvägi Tallinna ja teisi Eesti linnu. Tallinnale korraldati 9. märtsi õhtul ja sellele järgneval ööl kaks pommirünnakut, milles hävis kokku 1549 hoonet ja 3350 sai kahjustada. Teiste hulgas Estonia teater ja Niguliste kirik. Märtsipommitamise tagajärjel jäid umbes 20 000 Eesti pealinna elanikku ilma oma kodust, hukkus 554 Eesti kodanikku, 50 saksa sõdurit ja 121 sõjavangi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid