"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tänavu on Pardiralli stardis rekordilised 20 000 parti (1)
16. aprill 2024
Kümne aastaga on Pardiralli kogunud ligikaudu kaks miljonit eurot, et toetada lapsi ja nende vanemaid võitluses vähiga. Foto: Mats Õun (arhiiv)

11. Pardiralli vähihaigete laste ja nende vanemate toetuseks toimub 7. juunil Kadriorus.

Kõigil rallihuvilistel on võimalik oma annetuse eest vannipardile kaasa elada ETV ekraanil toimuva otseülekande vahendusel, mis läheb eetrisse 7. juunil õhtul Kadriorust.

Kümne aastaga on Pardiralli kogunud ligikaudu kaks miljonit eurot, et toetada lapsi ja nende vanemaid võitluses vähiga.  




Eesti vähihaigete laste vanemate liit, mis tähistab täna 32. tegutsemisaastat, tutvustas 2024. aasta Pardiralli plaane ja liidu tegevust Miiamilla lastemuuseumis toimunud infohommikul.  

Pardiralli on Eesti vähihaigete laste vanemate liidu algatatud vannipartide võiduujumine, mille eesmärk on tõsta teadlikkust vähihaigete laste ja nende vanemate olukorrast ja kutsuda inimesi ning ettevõtteid neid toetama.

Kokku on 2024. aastal valmidus võistu ujumise starti lubada rekordilised 20 000 parti. Aasta aastalt on võistluspardikeste arv suurenenud. Kui 2014. aastal läks starti 7500 partsportlast, oli möödunud aastal esikoha heitluses juba 18 000 parti. 

2023. aastal tasus Eesti vähihaigete laste vanemate liit vähihaigete laste peredele toetuseks kokku 635 737 eurot, millest 609 015 eurot maksti ravimite eest.

“Meiega on täna Ramses ja Lenna, kes on tänu Pardiralli annetajatele ja suure südamega inimestele ning ettevõtetele saanud lootust ja abi. Samuti on siin Miia, Andri ja Sofia ema, kelle lapsed vaatavad meid täna pehmetelt pilvepatjadelt,” ütles Eesti vähihaigete laste vanemate liidu juhatuse liige ja tugiisik Luive Merilai.

“Kuigi saame rõõmustada, et enamik lapsi saab terveks, peame rääkima ka kurbadest lugudest. Kuid ka sellistel puhkudel on Pardiralli võimaldanud peredele lapsega koosolemist. Iga päev on kingitus, mil pere saab olla oma lapsega,” ütles ta.

Kolmapäevast alates on internetilehel www.pardiralli.ee võimalik annetust tehes soetada endale, oma perele, sõpradele või ettevõtete töötajatele rallipartide numbreid. Pardiralli eesmärk on kindlustada kõikidele raske haigusega võitlevatele lastele hädavajalik ravi ja vajalikud tugiteenused: psühholoogiline tugi, eripedagoogika, füsioteraapia või muu laste või nende pere jaoks vajalik teenus.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

TEREZA
10. mai 2024 16:10
Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu što sam naišao na gospodina Harry Bryan, izvršnog direktora SMART LOAN FUNDS, imaju sjedište u Americi, a također djeluju u svim europskim zemljama. Dobio sam savjet kolege i savjetovat ću svima koji trebaju zajam da koriste njihove usluge kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-pošte (smartloanfunds@gmail.com} WHATSAPP: {+385 91 560 8706} Brzo kontaktirajte danas i dobijte svoj zajam od njih na stopu od 3 %. Obećajte da ćete reći ljudima i podijeliti njegov dobar rad nakon što dobijete zajam.