"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Käsmus peetav Viru Folk on pühendatud Taani muusikale ja kultuurile (0)
07. august 2015
Scanpix

Reedel Vihula vallas Käsmu külas algav kaheksas Viru Folk on tänavu pühendatud Taani muusikale ja kultuurile.

Kaheksandat korda peetav festival algab reede õhtul ja kestab pühapäevani, korraldajad ootavad tänavusele festivalile 10-12 000 külastajat. Festivali pressiesindaja sõnul on Viru Folgi külastajaskond viimastel aastatel stabiilselt selles suurusjärgus püsinud.

Tänavune Viru Folk on pühendatud Taani muusikale ja kultuurile ning lisaks ansamblitele keskendub ka festivali filmiprogramm Taani linateostele.

Festivalil esinevad teiste seas Taanist folktroonika ansambel Sorten Muld, folkmetali bänd Svartsot, iiri muusikale elektriliselt lähenev Tradish ja folkansambel Phonix.

Ka esinevad festivalil burjaadi ja mongoli muusikat segav Namgar Venemaalt ja Hubert von Goisern Austriast.

Festivalil esineb tavapäraselt ka rida Eesti ansambleid ja artiste, nagu näiteks Metsatöll, Lauri Saatpalu, Elephants From Neptune, Pööriöö, Maarja Nuut, Folkmill, Kukerpillid, Untsakad ja festivalile punkti panev Svjata Vatra.

Tavapäraselt on festivalil kavas lisaks filmi- ja fotoprogrammile ka keskkonnaprogramm, mis viib loodushuvilised Käsmu metsadesse ja matkaradadele ja lasteprogramm, mis sel korral viib lapsed Anderseni muinasjuttude ja Lego ehitusmaailma.

Festivali korraldajad soovitavad autoga tulijatel jätta sõidukid Käsmu lähedal asuvatesse parklatesse, kust tasuta bussid inimesed Käsmu toimetavad. Käsmus on parkimine tasuta ning parklakohtade arv piiratud. 

Tänavu on esmakordselt piiratud ka sissepääsu kogu festivali alale. Kohalikud elanikud ning piletiomanikud pääsevad alale vabalt sisse, teised peavad selle eest aga tasu maksma.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.