"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mare Mikoff sai raekojas kätte Kristjan Raua kunstipreemia (0)
22. mai 2017
Scanpix

Eesti vanima kunstipreemia said kunstiteadlane Harry Liivrand ninng kunstnikud Mare Mikoff, Kadri Mälk ja Tiiu Pallo-Vaik.

Reedel said tublid kunstnikud ja kunstitegelased raekojas kätte Kristjan Raua nimelise kunstipreemia. Tänavu esitati preemia nominendiks 40 kunstnikku ja kunstnike kollektiivi. Kunstnike liidu liikmetest ja Tallinna linna esindajast koosneva žürii otsusel sai 2017. aasta Kristjan Raua preemia kunstiteadlane Harry Liivrand tasemel kuraatoritöö eest Eesti kaasaegse kunsti tutvustamisel Saksamaal aastatel 2011-2016. Aastatel 2011-2016 Berliinis Eesti saatkonnas kultuuriatašeena töötades korraldas Liivrand enam kui 40 Eesti kunstnike näitust.

Mare Mikoff pälvis preemia mahuka näituse eest Tartu kunstimuuseumis. Kadri Mälk sai preemia näituse eest Niguliste muuseumis koos senist loomingut ning loometeed koondava raamatuga. Samuti teedrajava tegevuse eest ehtekunstniku ja õppejõuna.

Tiiu Pallo-Vaik pälvis preemia näituste eest Vabaduse galeriis ja Vaal galeriis. Vaal galeriis toimunud näitusel eksponeeris kunstnik akvarelle aastatest 1978-2015 ja õlimaale, Vabaduse galerii näitusel Ahvenamaa reisidest inspireeritud uut akvarelliloomingut.

Kristjan Raua kunstipreemia on Eesti vanim ja auväärseim kunstipreemia, mida annavad alates 1973. aastast välja Eesti kunstnike liit ja Tallinna linnavalitsus. Igal aastal määrab žürii neli preemiat, mis selgub eelmise aastal esmakordselt avalikkuse ette toodud maalikunsti, graafika, skulptuuri, dekoratiiv-monumentaalkunsti, tarbekunsti ja sisustuskunsti, samuti kunstiteaduse ja kunstikriitika teoste hulgast. Erandina võidakse preemia määrata ka varem valminud teoste või elutöö eest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.