"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Eestlase käsiraamat: Mihkel Raud teab, milline on õige eestlane (1)
30. oktoober 2017
Dmitri Povilaitis

Raamatulettidele on jõudnud Mihkel Raua uus raamat "Eestlase käsiraamat: sada asja, mida õige eestlane teeb" , kus on üles loetletud kõik asjad, mida peab tegema, et olla õige eestlane. Täna esitles Raud oma värsket üllitist Viru Keskuse Rahva Raamatus. 

Kes on õige eestlane? Sellele küsimusele on vastuseid otsitud aastasadu, kuid ilmeksimatut viisi “tõelise eestlase” väljaselgitamiseks pole siiani leitud. “Eestlase käsiraamat” toob välja täpselt sada asja, mida iga õige eestlane teeb.

Eestlaseks olemise hulka kuuluvad muuseas ka:

  • Rootsi pangas raha hoidmine.
  • Supi lahjendamine hapukoorega.
  • Eesti ilma kirumine.
  • Sügisel seenel käimine.

Mihkel Raud veedab poole oma ajast Ameerika Ühendriikides ja just eemal olemine andis mõtteid ja ainest kirjutada raamat eestlastele omastest tegevustest.

Eesti Ekspressile antud intervjuus kinnitas Mihkel Raud, et raamatus olevast 100 asjast teeb ta 98: “Kuigi ma üritasin kirjutada nendest asjadest justkui eneseirooniliselt, ei vabasta iroonia mind sellest, et need asjad tegelikult olemas on. No ma ise lõhun samuti puid kirvega, uskumatu. Et nii vähe, kui ma neid lõhkuma pean, siis ma teen seda just kirvega. Nii et küllap ma olen kõigis nende pattudes ka ise süüdi ja kui ma ei oleks, siis poleks ma saanud neist kirjutada.”  

Uue raamatu esmaesitlus toimub juba homme 31. oktoobril kell 17.30 Viru Keskuse Rahva Raamatus, kus autoriga eestluse teemal arutleb endine Eesti Ekspressi peatoimetaja ja ajakirjanik Priit Hõbemägi.

 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Vaba vaatleja
31. okt. 2017 16:47
Rootsi pangas raha hoidmine. Supi lahjendamine hapukoorega. Eesti ilma kirumine. Sügisel seenel käimine. - on omased küll pigem õigetele venelastele, kui ehk Rootsi pangas raha hoidmine välja arvata, kuna Venemaal lihtsalt pole Rootsi panku, samas Eesti ilma kiruvad nad aga eestlastest ehk rohkemgi, kui siia juhtuvad sattuma!