"Ei tasu karta, et maailm kukub kokku, kui sa oma vigu avalikult tunnistad."

Uku Uusberg, Tallinna Linnateatri peanäitejuht
Riigikogus moodustati isejuhtivate sõidukite toetusrühm (0)
10. juuni 2021
Albert Truuväärt

“Isejuhtivate sõidukite tehnoloogia on viimaste aastate jooksul üle maailma kiirelt arenenud. Eestil on siin samuti ette näidata üksjagu edulugusid. Näiteks on Tallinna tehnikaülikooli teadlaste ja ettevõtjate koostöös sündinud autonoomne väikebuss Iseauto, mis on ühtlasi suurepärane näide meie teadlaste ja inseneride leidlikkusest,” sõnas Riigikogu liige Mart Võrklaev.

Mart Võrklaeva ja Timo Suslovi eestvedamisel moodustati riigikogus isejuhtivate sõidukite toetusrühm, mille eesmärk on aidata kaasa sellele, et Eesti oleks isejuhtivate sõidukite arendamisel maailmas esirinnas.

“Iseauto põhjana on kasutatud riigi poolt 2011. aastal CO2 kvootide eest sotsiaaltöötajatele ostetud elektriautosid ehk vanad autod said uue elu busside näol. Lisaks teeb Rae vald koostöös Tallinna linna ja Tallinna tehnikaülikooliga pilootprojekti, et isejuhtivaid busse nõudepõhise ühistranspordi osana testida,” ütles Võrklaev.

“Kui seda valdkonda veel jõulisemalt arendada, on meil suur potentsiaal haarata isejuhtivate sõidukite arendamisel maailmas juhtroll. Sellega koondaksime Eestisse ka valdkonna teadmised ning looksime hulgaliselt kõrgelt tasustatud töökohti. Toetusrühmaga soovimegi anda oma panuse, et Eesti sinna jõuaks,” ütles Võrklaev.

Timo Suslovi sõnul väärib isejuhtivate sõidukite areng tähelepanu ühistranspordi valdkonnas. “See edendaks ühistranspordisüsteemi ning võimaldaks isejuhtivaid busse paremini katsetada,” selgitas Suslov üht mõtet, millega isejuhtivate sõidukite arengule Eestis hoogu juurde anda.

Toetusrühma esimeheks valiti Mart Võrklaev, aseesimeheks Erki Savisaar. Samuti kuuluvad ühendusse riigikogu liikmed Timo Suslov, Urve Tiidus, Õnne Pillak, Andrus Seeme ja Lauri Läänemets.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.