"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Õpetajad kaaluvad viletsa palgapakkumise tõttu streiki (0)
23. september 2021
Õpetajate streik ja meeleavaldus 2012. aasta märtsikuus. Foto: Albert Truuväärt

Eesti Haridustöötajate Liidu (EHL) esindajad lahkusid kolmapäeval haridus- ja teadusministeeriumis toimunud kohtumiselt pettunult, kuna õpetajaid rahuldavat palgapakkumist ministeerium ei teinud, ühtlasi ei välistata streiki. 

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna andis teada, et kavas on tõsta haridustöötajate palga alammäära viis protsenti, kuid õpetajad sellega rahul ei ole, vahendab BNS.

EH-Li esimehe Remo Voltri sõnul on õpetajate soov saada vähemalt 91 protsenti keskmisest palgast, kuid viimastel aastatel on nende töötasu aina rohkem keskmisest kaugenenud. Kui ministeerium lähipäevil õpetajaid rahuldava ettepanekuga välja ei tule, kaaluvad nad streiki. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.