"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Loodavas kaasamiskeskuses saab täna ja homme katsetada virtuaalseid töövahendeid (0)
30. märts 2022
Foto: TalTech

Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) FinEst targa linna tippkeskus ja Tallinna linn on loomas Tallinna linna kaasamiskeskust, kus saab katsetada seal kasutusele võetavaid uusi digitaalseid töövahendeid, millega hõlbustatakse kodanike kaasamist linnaruumi kujundamisesse.

Kaarli puiestee 1 asuva keskuse loomiseks korraldatakse märtsi viimasel nädalal töötoad, mida olete väga oodatud kajastama ja miks mitte ise kaasa lööma. Töötoad toimuvad kolmapäeval ja neljapäeval kell 9.30–12.30 ja 13.30–18. Üks töötuba kestab 1,5 tundi, vahendab BNS.

Töötoas saavad osalejad esmakordselt ise katsetada virtuaalreaalsuse ja linnamudelite digitaalseid töövahendeid, mis põhinevad näidisobjektidel nii Tallinnast kui välismaalt. Töötoa eesmärk on koguda kasutajate tagasisidet uute töövahendite võimaluste kohta nende igapäevaste tööülesannete täitmisel. 

Eestis ainulaadses kaasamiskeskuses hakatakse korraldama arutelusündmusi ja näituseid, kus linnaruumilahendusi tutvustavad Tallinna linnaplaneerijad, arhitektid, strateegid ja teised linnaametnikud, kelle jaoks on kaasamine igapäevatöö oluline osa. 

Kaasamiskeskus avatakse hiljemalt 2023. aastal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.