"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
video Lapini mälestusnäitusel näeb nii isamaa armastust, hellust kui ka kerget roppust (0)
13. aprill 2022
Foto Scanpix

Leonhard Lapin, kes on Eesti kunstiajaloos oluline oma avangardse loomingu ja tegevuse poolest, lahkus tänavu veebruaris. Suure kunstniku mälestuseks avati Tallinna Kunstihoones näitus “Leo”, mille koostasid Eesti Kunstimuuseumi juht Sirje Helme ja Tallinna Kunstihoone kuraator Tamara Luuk. 

Näitus on austusavaldus hiljuti manalasse läinud kunstnik Leonhard Lapinile, kelle looming ja tegevus olid tihedalt Tallinna Kunstihoonega seotud. 

„See on väga väike näitus aga väga ilus näitus,“ ütles Tallinna Kunstihoone kuraator Tamara Luuk. „Ta on puhas näitus. Otsustasime teha selle just nii puhta ja tagasihoidliku sellepärast, et Leo isiksus oli nii vastuoluline, mis tuleb väga hästi välja just luuletustest. Siin on kerget roppust. Siin on isamaa armastust, siin on hellust – siin on kõike.“  

Näitusel aitas töid välja valida Eesti Kunstimuuseumi juht Sirje Helme, kes hindab samuti Lapini tööde minimalismi, puhtust ja tagasihoidlikkust. 

Helme ütles, et nad jälgisid ühte külge Lapinist. „Tema mõtisklust ja mõtlust,” kirjeldas ta. “Otsustasime, et pigem olgu see ruum tühi aga olgu see sõnum neile kes tahavad aru saada.“ 

Näitus jääb Tallinna Kunstihoonesse avatuks kuni 5. juunini 2022. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.